Annons:

  • HUSET KOMMER BRINNA NER – BOENDE I OMRÅDET BÖR STANNA INOMHUS

    Den brandhärjade bostaden i Hjorted kommer brinna ner till grunden. Foto: Lotta Eliasson

  • HUSET KOMMER BRINNA NER – BOENDE I OMRÅDET BÖR STANNA INOMHUS
  • HUSET KOMMER BRINNA NER – BOENDE I OMRÅDET BÖR STANNA INOMHUS

HUSET KOMMER BRINNA NER – BOENDE I OMRÅDET BÖR STANNA INOMHUS

Det brinner i en villa i Hjorted sedan strax efter klockan 11.30. Enligt räddningstjänsten kommer huset att brinna ner till grunden. Ingen person har kommit till skada i samband med branden. Boende i området ombeds att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Annons:

Elden spred sig från altanen via takfoten och upp på vinden och enligt räddningstjänsten försökte ägaren släcka branden med vattenslang men misslyckades.

Styrkor från Hjorted, Ankarsrum och Västervik jobbade med att försöka rädda villan men det går inte. Det brinner för fullt och i stället fokuserar räddningstjänsten på att elden inte ska kunna sprida sig till närliggande hus.

– Det går så där. Huset kommer brinna ner. För någon halvtimme sedan gick branden igenom taket och då kan man inte göra något för att rädda huset. Vi kommer låta huset brinna ner och just nu arbetar vi med att få ut så mycket som möjligt av tillhörigheterna i huset, säger Roger Landelius vid 13.45-tiden till vår tidning. 

Ingen person har kommit till skada och polisen har spärrat av en bit av Totebovägen i båda riktningarna för att räddningstjänsten ska kunna jobba ostört. 

Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen i flera timmar till. Enligt prognosen, som Landelius gav strax före klockan 14.00, handlar det om två och en halv timme.

Vid 13.45 gick trafikradion ut med en varning för allmänheten på grund av den kraftiga rökutvecklingen. "Boende i området rekommenderas undvika röken och gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation", meddelar radion.

Ossian Mathiasson

Jakob Karlsson

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt