Annons:

Elev får skadestånd efter lärarens slag med bok

Hovrätten har beslutat att läraren, som slog en elev med en bok i huvudet, ska betala skadestånd till eleven. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Elev får skadestånd efter lärarens slag med bok

En elev som blev slagen i huvudet med en bok av en lärare på en skola i Västerviks kommun får 5 000 kronor i skadestånd efter händelsen.

Annons:

Det var i februari som läraren, en man i 70-årsåldern, dömdes för ringa misshandel och straffades med ett bötesbelopp på 12 000 kronor efter att ha slagit en elev i huvudet med en bok på en skola i Västerviks kommun i september 2017. 

Tingsrätten bedömde inte att skadan var tillräckligt allvarlig för att eleven skulle få skadestånd men hovrätten kliver in och river upp tingsrättens beslut efter en överklagan. Läraren ska betala ett skadestånd på totalt 5 000 kronor till eleven som blev slagen. I övrigt gäller tingsrättens domslut. 

Läraren gick runt och läste högt i en bok när han blev störd av eleven. Enligt läraren ska han ha viftat till mot eleven utan att det var meningen att träffa. Boken hade mjuka pärmar och läraren bad om ursäkt efteråt. Läraren har berättat att han blev förskräckt av att han träffat och syftet med att vifta till med boken var att göra eleven uppmärksam.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt