Annons:

UNGA MÄN FRIADES FRÅN MORDFÖRSÖK – FÅR HÖG ERSÄTTNING

De två männen som friades från mordförsök i Virserum i november 2018 får nästan 75 000 kronor i ersättning vardera. Foto: Ossian Mathiasson

UNGA MÄN FRIADES FRÅN MORDFÖRSÖK – FÅR HÖG ERSÄTTNING

De två unga männen som åtalades för det uppmärksammade mordförsöket i Virserum i början av november och friades av Kalmar tingsrätt får ersättning. De får nära 75 000 kronor var i ersättning för att ha suttit häktade i två månader.

Annons:

I början av november knivhöggs en man i 40-årsåldern i ryggen och på sidan av kroppen på Strandvägen i Virserum. Dessutom blev han rånad på en större summa kontanter och två unga man män i 20-årsåldern åtalades för mordförsök och grovt rån. Tingsrätten valde sedan att fria båda två eftersom bevisningen inte höll.

Männen krävde sedan ersättning från staten i en ansökan till Justitiekanslern då de var frihetsberövade i nästan två månader, det vill säga från början av november till början av januari. 

Justitiekanslern har nu beviljat de två männen nära 75 000 kronor var i ersättning. 73 000 kronor för lidande och 1 725 kronor i ombudskostnader.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt