Annons:

Man krävde att få ta Hultsfredsbons bil – uttalade dödshot vid konstanta nej

En man i 30-årsåldern är misstänkt för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga hot efter en incident på Sjövägen i Hultsfred på fredagskvällen. 

Annons:

Vid 19.30-tiden på fredagen fick en man i 25-årsåldern ovälkommet besök när han jobbade på sin tomt tillsammans med några vänner. 

Då, från egentligen ingenstans, dök en man i 30-årsåldern upp och hängde sig över målsägandes bil som han var minst sagt intresserad av att få.

– Målsägande sa till den misstänkte mannen att han inte skulle få bilen och då kontrade misstänkt med att han skulle stjäla den. Han ville ha nycklarna för att kunna åka upp till Nyköping eller Norrköping. Han drog med händerna på bagagen så målsägande blev irriterad och sa till honom att låta bli, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Uttalade dödshot mot målsägande

Den misstänkte mannen blev genast hotfull och vevade med armarna.

– Målsägande sa till honom att inte röra bilen eller komma in på tomten. När han rörde vid bilen ytterligare en gång så gick en kompis till målsägande fram och knuffade bort honom. De sa att de skulle ringa polisen om han inte försvann, säger Hultman och fortsätter:

– Då gjorde misstänkt ett uttalande om att han skulle skjuta målsägande och hans vänner. Sedan lämnade misstänkt platsen. Det är vad som framkommer i ärendet. 

Händelsen rubriceras initialt som försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga hot. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt