Annons:

ÅTALAS FÖR TVÅ BRÄNDER I ANKARSRUM

Huset blev totalförstört och nu har åklagare väckt åtal för dubbla fall av mordbrand. Foto: Anders Sjögren

ÅTALAS FÖR TVÅ BRÄNDER I ANKARSRUM

Ankarsrum har plågats av anlagda bränder under många år. Ännu har ingen dömts – men nu kan det vara nära. Ett åtal har väckts mot en man i 40-årsåldern som rör två bränder i Ankarsrum i somras.

Annons:

Den 17 juni ska mannen ha tänt eld på ett stearinljus som var placerat bredvid brännbart material i ett garage i Ankarsrum. Enligt åklagaren innebar branden ”fara för omfattande förstörelse”.

En dryg månad senare, natten mellan den 24-25 augusti, misstänks mannen för att ha totalförstört bostaden vid garaget genom att tända eld på det.

Under kvällen den 24 augusti ska mannen ha försökt lura iväg räddningstjänsten till idrottsplatsen i Ankarsrum genom ett falsklarm. För detta är rubriceringen falskt larm.

Båda bränderna betecknas som mordbrand.

Konflikt med fastighetsägaren

Mannen är häktad sedan lång tid tillbaka och det har funnits en konflikt mellan honom och den man som ägde fastigheten som brändes ned. I förhör berättar fastighetsägaren att den tilltalade hyrde en bostad hos honom och regerade negativt på att hyresavtalet sades upp. Huset brann ned kort efter uppsägningen.

Den tilltalade har i förhör erkänt falskt larm, men nekat till bränderna. Åklagaren har anmält en bred bevisning som bland annat innehåller dussintalet vittnen, fotografier, sms mellan de inblandade och teknisk bevisning.

Förhandlingen väntas pågå i två dagar.

Polisen har tidigare sagt att det inte finns något som kopplar den här mannen till andra bränder på orten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt