Annons:

Man frias från misstankar om narkotikaförsäljning

En man i 25-årsåldern från Hultsfred frias från misstankar om narkotikabrott i Kalmar. Foto: Jakob Karlsson

Man frias från misstankar om narkotikaförsäljning

En man i 25-årsåldern från Hultsfred frias från misstankar om att han ska ha sålt narkotika i Kalmar på annandag jul 2019.

Annons:

Polisen fick larm om att mannen satt i en bil och sålde narkotika på en adress i Kalmar. De anträffade 177 gram cannabis i utrymmet där airbagen förvaras och kände att det luktade cannabisrök i bilen.

Den misstänkte mannen gick i försvarsställning med att säga att han inte kände till att det fanns cannabis bilen och sa att flera i familjen brukade köra bilen.  

Därför frias han av tingsrätten

Han uppgav också att kompisen, som han körde till Kalmar, hade rökt cannabis i bilen medan han handlade mat på en snabbmatsrestaurang. Det framgår av analysrapporten att den misstänkte mannen hade använt cannabis. 

Kalmar tingsrätt väljer ändå att fria honom från åtalet om narkotikabrott med tanke på att det inte anträffades någon våg, kontanter eller andra tecken på att försäljning av narkotika hade ägt rum. Det saknades också teknisk bevisning som kunde styrka åtalet och binda honom till narkotikan i form av fingeravtryck. 

Den beslagtagna narkotikan togs i beslag förverkades, något som han har accepterat då han hävdar att narkotikan inte tillhör honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt