Annons:

Nytt slag mot lokala klubben som vidtar åtgärder:

Virserums SGF:s pantstation vid ishallen har återigen drabbats av pantsugna tjuvar. Nu vidtar klubben åtgärder för att det inte ska hända igen. Foto: Privat

Nytt slag mot lokala klubben som vidtar åtgärder: "Tilltag som drabbar våra ungdomar"

Virserums SGF:s ishockeysektion har återigen drabbats av inbrott i sin pantstation vid ishallen. Östen Blomqvist är mycket besviken. 
– Det är ett tilltag som drabbar våra ungdomar. Vi kämpar varje dag med att få in inkomstkällor, säger Östen Blomqvist. 

Annons:

Östen Blomqvist och Thomas Uebel sköter Virserums SGF:s pantstation vid ishallen och nu har det hänt igen att någon eller några gärningspersoner har gjort inbrott i pantstationen för att stjäla pantburkar och PET-flaskor för en mindre summa pengar. 

Det inträffade under natten mellan måndag och tisdag och Östen Blomqvist tror att det var femte inbrottet i pantstationen. 

– Det är så ledsamt, det har hänt två gånger inom ett år och totalt fem gånger, säger Östen Blomqvist. 

"Behöver varenda krona"

Han vet inte vad tjuvarna finner för nöje med att förstöra för ideella föreningar som kämpar stenhårt för att verksamheten ska gå runt. 

– Vi lägger ner så mycket ideellt arbete på föreningen och ungdomarna. I stort sett alla pengar är öronmärkta till ungdomsverksamheten för att de ska kunna hålla på med ishockey som kostar mycket pengar, säger Östen Blomqvist. 

Tjuvarna ska ha klippt sönder hänglåset, orsakat åverkan på kuren och plockat med sig burkarna och flaskorna för att sedan försvinna från inlämningsplatsen utanför ishallen. 

– Det kostar några hundralappar varje gång vi måste sätta dit ett nytt hänglås. Vi har på sistone försökt hålla det rätt så tomt i kuren för att det inte ska vara så attraktivt att stjäla. Det är lite svårt att säga hur många burkar som stals men jag skulle gissa på att det var några hundralappar som gick till spillo. Det är inte roligt, vi behöver varenda krona, säger Blomqvist.

Klubben vidtar åtgärder

Padelbanan vid ishallen i Virserum utsattes för skadegörelse under påskhelgen och nu fick pantstationen ovälkommet besök.

– Det är förstörelsen som jag stör mig på. Det drabbar småföreningarna som jobbar och sliter ideellt för att det ska gå runt och för att ungdomarna ska ha roligt och trevligt och engagera sig och inte komma in i ovanor. Vi försöker sysselsätta dem och det bakslag gör att man blir irriterad. 

Från och med i dag kommer pantstationen vara tömd på burkar och flaskor från ett visst klockslag på kvällarna. 

– Är det så att någon eller några gör inbrott igen så kan de skratta sig väldigt ledsna för då finns det ingen burk att ta. Jag och Thomas ska turas om att gå ner och tömma stationen varje kväll. Det tar inte så lång tid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt