Annons:

Så här såg det ut när Emelie Danielsson hämtade sina barn på förskolan i Vena på torsdagen. Foto: Privat

Förskolebarn får leka i mörker – förälder kritisk: ”Akuta saker måste lösas”

Belysningen vid förskolan i Vena är ur funktion och barnen leker i mörker. Det får föräldern Emelie Danielsson att reagera.
– Jag liksom många andra föräldrar börjar bli riktigt trött på situationen vid förskolan i Vena. Det är oacceptabelt, säger Emelie Danielsson till vår tidning. 

Annons:

Emelie Danielsson är förälder till barn som går på skolan och förskolan i Vena. Förskolan, som går under namnet Ekbackens förskola, är uppdelad i tre avdelningar med placering inne på skolan och i modulen som ligger bredvid skolan. 

Hon tar i ett mejl till Dagens Hultsfred upp problematiken med att det har varit mörkt utanför modulen under stora delar av hösten i samband med både lämning och hämtning av barn på såväl morgon som eftermiddag. 

”Hela hösten har de varit kolsvart utanför modulen där vi lämnar fritidsbarn och förskolebarn tidigt på morgonen. På eftermiddagarna är barnen i regel utomhus i väntan på att bli hämtade, även här i en kolsvart miljö. När man kommer med bilen är de enda man ser massa reflexvästar som springer omkring på en grusplan i mörkret på gården. Stackars barn och pedagoger”, skriver Emelie Danielsson och fortsätter:

”Pedagogerna har tryckt på och vi är flera föräldrar som tryckt på och tjatat om de här. Vi får höra att de lagts som en akut åtgärd för flera veckor sedan, så varför är de inte ljust än då?!”

"Hur svårt kan det vara?"

Belysningen lyste när hon lämnade sina barn i slutet av förra veckan, men det slutade fungera efter några dagar. 

”Den lyckan blev kort. I onsdags var de svart igen och när jag hörde av mig till ansvarig på Hultsfreds kommun var en felanmälan redan gjord men inget ljus”, skriver Emelie Danielsson. 

Problemet är ännu inte åtgärdat och Emelie Danielsson hoppas att det blir avhjälpt så fort som möjligt. 

”Belysningen finns, hur svårt kan det vara att lösa problemet och hur lång tid ska de behöva ta? På hela hösten har barnen fått leka under belysning i totalt tre, max fyra dagar. Nu pratas det om en "tillfällig" lösning, vilket är bättre än ingenting. Men då får de också se till att fixa den tillfälliga lösningen för det är fortfarande mörkt på skolgården. 

"Får titta på det på måndag igen"

Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan, är införstådd med problematiken vad gäller den dysfunktionella belysningen.

– Det finns i nuläget belysning som inte fungerar. Det sitter fasadbelysningar på byggnaderna och det finns lyktstolpar ute på gården som inte lyser. Vi felanmälde det under förra veckan och de gjorde en åtgärd som fungerade i några dagar. Det slutade fungera nu i veckan igen. Vi har gjort en ny felanmälan till Hultsfreds Bostäder. Jag förutsätter att de ska åtgärda det så snabbt som möjligt eftersom det är felanmält, säger Emma Roos Simonsson.  

Johan Thuresson, arbetsledare på Hultsfreds Bostäder, säger så här om belysningen som inte fungerar.

– Vi har fått en felanmälan på att det inte fungerar, men det är ingen längre tid. Vi håller på och felsöker och får titta på det på måndag igen, säger Johan Thuresson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt