Annons:

Området för torghandel utökas i centrala Hultsfred

Området för torghandel i centrala Hultsfred ser ut att utökas så det kan bli torghandel i Köpingsparken. Foto: Ossian Mathiasson

Området för torghandel utökas i centrala Hultsfred

Torghandelsverksamheten i Hultsfreds tätort har fått ett uppsving och leder till uppdateringar i föreskrifter och taxor. Nu är det möjligt att ha torghandel i Köpingsparken. 

Annons:

Östra Smålands kommunalteknikförbund har föreslagit för kommunfullmäktige att godkänna uppdaterade föreskrifter för nyttjande av allmän platsmark inklusive torghandel i Hultsfreds kommun. 

– Det handlar om förenklingar i den administrativa hanteringen. Om man ska ha ett stånd utanför en butik så har det varit en taxa per år men nu ska det bli en kostnad per gång, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Området för torghandel utökas

Tider för arrangerad torghandel har uppdaterats för att skapa en större flexibilitet vid planering av större arrangemang och ansökningshanteringen har förenklats för att minska administrationen. 

Det står också klart att torghandelsområdet ska utökas och sträcka sig från torget framför Valhall via gågatan, Tors plan och vidare ner till Köpingsparken. Ärendet var uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen och ska nu gå hela vägen upp till kommunfullmäktige. 

– Var man kan ha torghandel har utökats med Köpingsparken mellan Zaags och järnvägen. Det kanske inte är så många men man kan ställa en vagn där någon gång i samband med ett arrangemang. Det är möjligt enligt den nya justeringen av föreskrifterna. Det finns möjlighet att vara på hela området om man vill, säger Lars Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt