Annons:

EoN öppnar upp tillfälligt kontor i Vimmerby för att hjälpa drabbade

EoN:s regionchef Björn Persson berättar att EoN öppnar ett tillfälligt kontor i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

EoN öppnar upp tillfälligt kontor i Vimmerby för att hjälpa drabbade

Under tisdagen öppnar EoN ett tillfälligt kontor i Vimmerby. Det meddelar EoN:s regionchef Björn Persson på tisdagsförmiddagen.

Annons:

Bakgrunden är det höga antalet strömlösa hushåll i Vimmerby kommun. På tisdagsförmiddagen var fortsatt ett hundratal kunder utan el i kommunen. Nu öppnar EoN ett tillfälligt kontor i Vimmerby för att möta oroliga kunder.

– Därför vill jag informera om att vi öppnar ett informationskontor i Vimmerby klockan 13. Dit har allmänheten och oroliga kunder möjlighet att komma för att ta kontakt med oss, få information om hur framdriften ser ut, hur det fungerar än så länge och eventuella ersättningar. Man får också tips på hur man ska bete sig. Bor man på landet är det viktigt att vara rädda om varandra och titta till grannar, i synnerhet gamla och sköra, och verkligen visa empati för varandra, säger Björn Persson, regionchef på EoN. 

Det tillfälliga kontoret ligger i det gamla VTT-huset på Maskingatan i Vimmerby.

– Den stora anledningen till att vi gör det här är att vi fortfarande har mellan 200 och 300 strömavbrott i Vimmerby efter stormen.

"Ingen prognos för det här"

EoN har tidigare öppnat liknande tillfälliga kontor när många drabbats under en längre tid. Om strömmen kan vara åter för samtliga under tisdagen, vågar Björn Persson inte lova.

– Jag har ingen prognos för det här. Den stora utmaningen är att det är många avbrott med en eller ett fåtal kunder. Det gör att arbetsinsatsen blir mer omfattande. Jag kan inte säga nu att alla kommer ha strömmen i kväll. Det får vi återkomma till.

Varför är det här strömavbrottet så komplicerat?

– Det är utspritt på olika platser i kommunen och det kan som sagt vara en eller ett fåtal kunder på varje ställe. Ett avbrott kan ta flera timmar om det är en nedriven stolpe eller om en stolpe har knäckts. Det tar tid att reparera och vi har alla tillgängliga resurser insatta och jobbar så hårt vi kan.

Kommer ni öppna kontor i Hultsfred också?

– Nej, men man får gärna komma till Vimmerby. Vi har inget planerat i Hultsfred, men vi har mycket avbrott där också och då är man välkommen till Vimmerby. 

Blir pressträff

Vid 14-tiden är en pressträff planerad där man kommer berätta mer om situationen.

– Kommunen är också representerad och vi kommer berätta mer om läget då.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt