Annons:

Efter 28 år som fastighetsmäklare har Magnus Eek sagt upp sig och hoppat på ett nytt spännande jobb. Foto: Privat/Pixabay

Sa upp sig som mäklare efter 28 år – här är Magnus nya uppdrag

Häromdagen skrev vi om att fastighetsmäklare Magnus Eek på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred har sagt upp sig. Nu berättar Magnus själv om anledningen till hans val att sluta efter 28 år som mäklare och om sitt nya spännande uppdrag.

Annons:

I slutet av mars lämnade Magnus Eek sin tjänst som mäklare på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred. I samband med det avregistrerade han sig också som fastighetsmäklare.

– Jag kände att jag ville göra något annat efter 28 år som fastighetsmäklare, med mycket jobb under större delen av dygnets timmar och även helger. En lite lugnare tillvaro lockade, berättar Magnus.

Hade fått betala privat

Anledningen till avregistreringen som mäklare berodde på att Magnus fick erbjudande om ett nytt intressant jobb som representant/förmedlare på Stugsommar.

– Det är ett av de största stuguthyrningsföretagen i Sverige. För detta arbete behöver jag inte vara registrerad. Hade jag velat ha kvar licensen som fastighetsmäklare hade jag fått betala 10-15 000 kronor per år privat i stället för som tidigare, då arbetsgivaren betalade den.

Ett stort steg att ta, att lämna efter 28 år?

– Jo, det är det. Men samtidigt väldigt spännande. Jag har hand om hela Kalmar län och Öland, och söker konstant efter stug- och husägare som vill hyra ut. Efterfrågan är jättestor, berättar Magnus.

– Sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden. Jag kanske blir sugen på mäklarjobbet någon gång igen, och då är det ju bara att registrera sig igen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt