Annons:

Nytt upplägg på evenemang i Hultsfred gav önskad effekt:

Hultsfredsdagen utökades till två dagar och festligheter på fredagskvällen. Christian Ryning är mycket nöjd med utfallet. Foto: Privat

Nytt upplägg på evenemang i Hultsfred gav önskad effekt: "Så glada"

Det blev en riktig folkfest från morgon till kväll i centrala Hultsfred i fredags. Det nya upplägget med öltält och grillbuffé föll väl ut. 
– Kul att det blev så lyckat och alla som jag har pratat med är nöjda, säger Hultsfred Handels ordförande Christian Ryning. 

Annons:

Hultsfredsdagen växte från en dag till två och innehöll bland annat en lyckad festkväll med öltält, grillbuffé och DJ Strömbom på fredagskvällen. Eventet som helhet motsvarade arrangören Hultsfred Handels förväntningar då fredagen blev en ren och skär folkfest. 

Hultsfred Handel vill inte bara ha ett dagsprogram utan försöka få en stadsfestivalkänsla efter två tunga pandemiår. 

– Vi är så glada. Jag sa det till Jenny (Nilsson), för en gångs skull är man stolt över det vi har gjort. Nu fick Hultsfredsborna den fest de har längtat efter. Folk var på så glatt humör och festkvällen var så lyckad då det var dans på gatan och fullt med folk i öltältet. Det var en fantastiskt bra DJ (Mikael Strömbom) som jag inte hade en aning om på förhand. Hon drog med ung som gammal med sina låtar, säger Christian Ryning. 

Vad har ni fått för reaktioner från besökarna?

– De tyckte att det var så kul och då känner man att det är värt allt slit. Jag har inte en susning om hur många besökare det var på fredagen. När vi serverar alkohol måste vi erbjuda mat så det kändes lite så där när vi från Hultsfred Handel börjar sälja mat efter att ha bjudit in torghandlarna. De var trots allt väldigt nöjda, säger Christian Ryning. 

"Ska diskutera vad vi kan göra bättre"

Det finns en speciell händelse under helgen som Ryning kommer bära med sig. 

– Det var när man stod på utsidan och såg människor dansa på gatan till hög musik. Det behövdes i Hultsfred.

De som arrangerade tvådagarsarrangemanget ska inom en snar framtid träffas för att prata framtid. 

– Vi ska diskutera vad vi kan göra bättre till nästa år. Det var inte så många besökare på lördagen, vilket kan bero på att vi har begränsade medel. Många företag sponsrade och såg till att det blev av, det skulle aldrig gå runt utan företagarna. 

Han hoppas verkligen att det går att genomföra ett liknande arrangemang om ett år. 

– Vad jag vet om Hultsfredsdagen är att det bara har varit dagtid för att sedan vara över. Det behövs event som är lite mer än den traditionella torghandeln och jag tycker att det är viktigt med folkfest. Det krävs samtidigt volontärer och folk måste vara med och hjälpa till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt