Annons:

Tre personer berörs när kommunalt kontor avvecklas – här är nya lösningen

Hultsfreds kommun lägger ner sitt e-utvecklingskontor. De tre personerna som berörs erbjuds nya jobb inom kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

Tre personer berörs när kommunalt kontor avvecklas – här är nya lösningen

Hultsfreds kommun lägger ner sitt eget e-utvecklingskontor som har varit igång sedan 2015. Tre personer berörs av organisationsförändringen. 
– Vi erbjuder dem andra möjligheter inom kommunen eller om de hittar andra jobb, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Sedan 2015 har Hultsfreds kommun haft ett e-utvecklingskontor med tre anställda som har jobbat med att utveckla tjänster som underlättar kommunikationen mellan förtroendevalda och kommuninvånare. Det handlar till exempel om att söka förskoleplats och bygglov eller komma i kontakt med en olika avdelningar på kommunen.

Nu har Hultsfreds kommun fattat beslut om att göra en organisationsförändring och avveckla sitt e-utvecklingskontor. Behovet av att varje aktör utvecklar egna digitala lösningar har minskat då fler samverkansprojekt har startat upp. 

– Man jobbar mer gemensamt med de här frågorna på läns- och riksnivå. Vi har något som heter Cesam H här i länet, vilket är en samverkanskonstellation för länets kommuner att utveckla gemensamma e-tjänster. Ska varje kommun utveckla egna e-tjänster blir det väldigt mycket dubbelarbete. Nu har man på länsnivå fått till ett mer övergripande samarbete som gör att vårt eget kontor kan avvecklas, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Vinner mycket på det"

Cesam H expanderar från och med nästa år sin verksamhet med ytterligare en heltidstjänst som Hultsfreds kommun är med och delfinansierar till en kostnad av 60 000 kronor. En klar majoritet av länets kommuner är med.

– Kan man samverka med flera kommuner och göra gemensamma tjänster så vinner man mycket på det, säger Rosander. 

De tre anställda blir av med sina jobb och kommer erbjudas nya jobb inom kommunen. 

– Vi avvecklar de tre tjänsterna och erbjuder dem andra möjligheter inom kommunen eller om de hittar andra jobb. De besitter eftersökt kompetens, säger Rosander.

Oppositionsrådet Tomas Söreling berättar att det är en ren organisationsförändring som har MBL-förhandlats.

– Det kan inte vara rimligt att varje kommun i länet gör sina egna lösningar av samverkan. E-utvecklingskontoret utgår ur organisationen och nu gör vi det gemensamt med andra aktörer i länet, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt