Annons:

Återvinningscentralen lördagsöppnar i större utsträckning nästa år

Kejsarkullens återvinningscentral kommer hålla öppet under fler lördagar nästa år. Foto: Lotta Madestam

Återvinningscentralen lördagsöppnar i större utsträckning nästa år

Antalet lördagar som Kejsarkullens återvinningscentral håller öppet kommer utökas under nästa år. Det skriver Hultsfreds kommun i ett inlägg på Facebook. 

Annons:

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att självservicen på Kejsarkullen dröjer och att ÖSK tittar på att hålla öppet fler lördagar som en kompromiss till dess att självservicen är igång. Det ska bli självservice med hjälp av inpasseringssystem där man använder körkort, ÅVC-kort eller liknande. 

Nu meddelar Hultsfreds kommun att antalet lördagar som återvinningscentralen håller öppet kommer utökas under 2023.

”Det känns väldigt bra att kunna erbjuda flera lördagar då återvinningscentralen håller öppet. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och förbättra vår service, detta är ytterligare ett steg för en ännu bättre tillgänglighet”, säger Stefan Lind, driftchef på Östra Smålands kommunalteknikförbund, i en kommentar till Hultsfreds kommuns Facebooksida. 

Från och med årsskiftet får det som ska slängas i containern för brännbart avfall inte packas i svarta sopsäckar. Det ska packas i genomskinliga säckar. 

”Varje vecka tar vi emot stora mängder avfall, det mesta är rättsorterat men tyvärr händer det att elavfall, mediciner och färgburkar hamnar fel. Genom att införa genomskinliga säckar kan vi förbättra sorteringen och undvika att farligt avfall hamnar fel vilket kan orsaka brand och farliga utsläpp i miljön”, skriver Hultsfreds kommun på sin Facebooksida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt