Annons:

  • KLART: TVÅ BYGGNADER PÅ KNEKTAGÅRDSOMRÅDET SKA RIVAS

    Hultsfreds kommun har fattat beslut om att riva två byggnader vid Knektagården eftersom de är för dyra att renovera. Det gäller bland annat denna tegelvilla vid infarten till Knektagårdsområdet. Foto: Pressbild

  • KLART: TVÅ BYGGNADER PÅ KNEKTAGÅRDSOMRÅDET SKA RIVAS

    Så här ser det ut inne i byggnaden som ska rivas på Knektagårdsområdet. Foto: Pressbild

  • KLART: TVÅ BYGGNADER PÅ KNEKTAGÅRDSOMRÅDET SKA RIVAS

    Det gamla ambulansgaraget på Knektagårdsområdet ska också jämnas med marken. Foto: Pressbild

KLART: TVÅ BYGGNADER PÅ KNEKTAGÅRDSOMRÅDET SKA RIVAS

Flera byggnader i Stålhagen har rivits. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett startbesked för rivning av två byggnader på Knektagårdsområdet i Hultsfred. 

Annons:

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott var eniga i beslutet att riva två byggnader på Knektagårdsområdet i Hultsfred. Det är ett område som består av mycket byggnader sedan Hultsfreds slätt-tiden och kommunalrådet Lars Rosander (C) poängterar att inga sådana byggnader kommer rivas. 

– Tegelbyggnaden som finns på vänstersidan när man kör in på Knektagårdsområdet är en av två byggnader som ska rivas. Det har varit fyra lägenheter i byggnaden som stått tom sedan 2015–2016. Vi har nu medgivit att den får rivas då byggnaden är rätt förfallen. Vi prioriterar inte att rusta upp och få byggnaden attraktiv utan vi har funnit det bättre att riva den, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Så ser tidsplanen ut

Den andra byggnaden som ska rivas på Knektagårdsområdet är ett gammalt garage.

– Det var ambulansgarage på den tiden landstinget hade verksamhet på området. Garaget har stått tomt i många, många år och är förfallet. Längan med ett antal garageplatser ska rivas, säger Lars Rosander. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi har ramavtal på grävningstjänster så det kanske blir någon av våra ramavtalsentreprenörer som tillfrågas. Jag skulle tro att byggnaderna är rivna innan sommaren, men det beror på när entreprenörerna har tid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt