Annons:

Lokala musiker gör hyllningskonsert till Sven-Ingvars i kväll

OStreet Band gör en hyllningskonsert till Sven-Ingvars på Hotell Hulingen i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala musiker gör hyllningskonsert till Sven-Ingvars i kväll

1991 gjorde Sven-Ingvars en omtalad konsert på Hultsfredsfestivalen.
I kväll gör det lokala bandet O’Street Band en hyllningskonsert till dem på Hotell Hulingen.
– Det ska bli så himla kul, säger Patric Engqvist,

Annons:

Sven-Erik Magnusson är utan tvekan en av landets mest folkkära artister men i mars tidigare i år avled han efter en lång tids sjukdom. 

Han blev 74 år och skulle i dag (fredagen den 13 oktober) ha fyllt 75 år.

Under förra året firade Sven-Ingvars 60 år som band med konserter runt om i landet och gruppen gjorde i början av 1990-talet en bejublad konsert på Hultsfredsfestivalen.

Många lokala musiker är med

I kväll passar det lokala Hultsfredsbandet O’Street Band på att hylla hans musik och hans gärning med en konsert på Hotell Hulingen.

–  Vi ska köra en konsert med bara låtar av Sven-Ingvars. Det ska bli jäkligt roligt, säger Patric Engqvist.

O’Street Band är husband på Hotell Hulingen och har sedan Jenny och Putte Svensson Sahlin tog över hotellet gjort ett par temakvällar.

– Vi har gjort konserter med Olle Ljungström-tema, 60-talstema och Samuel & Garfunke-tema. Nu har vi landat i Sven-Ingvars. Han (Sven-Ingvar) skulle ha fyllt 75 år i dag och jag kom på det tidigare i veckan, säger Engqvist. 

Patric Engqvist, Emil Johansson och Bert Olausson utgör grunden för bandet och i kväll får de förstärkning.

– Tommy Eklund, Tomas Gabrielsson, Anders Nilsson, Per Backstad, Åke Hammarskjöld och Marlene Karlström är också med i kväll.

– Det finns en bas med folk som alltid är med men vi försöker utveckla det.  De senaste gångerna har vi haft lite folk från Lifvens, Tre Vise män och Rayday. Vem som helst kan vara med.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällen?
– När man gör en konsert på 14 låtar med Sven-Ingvars är det alltid någon som frågar varför vi inte spelar den. Den här gången har vi plockat ut låtar som vi tycker är bra från deras krogkvällar. Det kommer bli bra sväng. 

Fullbokat quiz

Kvällen inleds med Hulingens populära quiz som är fullbokat denna kväll. 

– Det är en av de största succéerna som Hulingen har. Det är slutsålt varenda gång och det är många som skriver upp sig på kölistorna långt i förväg, säger Engqvist.

I kväll är det något extra. 

– Jag pratade precis med Fredrika Svensson på Hulingen och hon säger att hon aldrig varit med om att det varit ett sådant tryck inför en kväll som denna sedan hon började där. Och det är naturligtvis extra kul.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt