Annons:

Amanda laddad för en ny säsong av Mordpodden

Mordpoddens skapare Amanda Karlsson, uppväxt i Vimmerby, är laddad inför den nya säsongen. Foto: Jakob Karlsson

Amanda laddad för en ny säsong av Mordpodden

Tillsammans med Linnéa Bohlin har Vimmerbydottern Amanda Karlsson en av landets mest populära poddar. På söndag är det premiär för den fjärde säsongen. Den här gången riktas blickarna mot mordfall i Göteborg.
– Det är kul att se hur arbetet med podden förändrats, vi har lärt oss mycket under vägen, säger hon.

Annons:

Med cirka 300 000 lyssningar per vecka har Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin skapat en av landets mest populära poddar. Mordpodden behandlar äldre mordfall och har haft en geografisk inriktning varje säsong.

Efter Småland, Skåne och Stockholm är det nu dags att rikta blickarna mot Göteborg.

– I somras gjorde vi en Stockholmsspecial och då ville många att vi skulle till Göteborg. Vi försöker ha en stor variation och det har att göra med lyssnarnas efterfrågan. Det ska finnas något i varje säsong som passar alla. Jag tror det blir en bra och varierad säsong.

”Gått uppåt hela tiden”

Kombinationen mellan fakta och diskussion har blivit ett vinstrecept för duon. Antalet lyssningar ökar ständigt.

– Det har gått uppåt hela tiden. Jag har tänkt att det någon gång vänder, men vi har varit kvar på listorna. Varje vecka får vi mejl om att nya lyssnare hittat oss och det är också väldigt kul.

Är det fortfarande lika roligt att jobba med podden?

– Det är det. Jag känner att man utvecklas hela tiden och hade tröttnat om man gjorde samma sak varje vecka. Jag blir engagerad i alla nya fall och går in i det fullt ut. Blir fler och fler lyssnare som hör av sig.

”Väldigt uppmärksammat”

Den nya säsongen innehåller tio avsnitt och varar året ut. Ett fall som kommer väcka lite extra uppmärksamhet är mordet i Keillers Park i Göteborg 1997. De två dömda mördarna var medlemmar i en satanistisk rörelse och mordet rubricerades som ett homofobiskt hatbrott.

– Det har varit väldigt uppmärksammat och har kopplingar till satanism. Det är ett annorlunda fall som folk har efterfrågat.

Vill fortsätta

Intresset för kriminologi har ökat under arbetets gång.

– Det är kul att se hur arbetet med podden förändrats. Vi har lärt sig mycket på vägen när det gäller rättssystemet och jag snappar upp andra grejer i dag än vad jag gjorde i början.

Hur ser du på framtiden?

– Det är bara den här säsongen som vi har planerat. För min del får vi se hur det fungerar att anpassa mammalivet med podden. Jag tänker att det ska gå, men jag kommer inte kunna lägga ned samma tid. Vi får ta det lite som det kommer under hösten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt