Annons:

Konsthallen kräver mer pengar från Hultsfreds kommun

Virserums konsthall vill ha mera pengar av Hultsfreds kommun och det rör sig om totalt en miljon kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Konsthallen kräver mer pengar från Hultsfreds kommun

I flera års tid har Virserums konsthall försökt få mer pengar i bidrag av Hultsfreds kommun.
Nu försöker de igen – och vill att bidraget höjs till en miljon kronor från och med 2019.

Annons:

Ni har säkert hört det förut ­och nu är det dags igen. 

Virserums konsthall har i flera år angett ett ökat bidragsbehov och vill få sitt kommunala bidrag höjt till en miljon kronor, vilket är en höjning med 400 000 kronor.

"Bidragen är för låga"

De anser att kommunens bidrag är en tredjedel av det som erhålls från landstinget i dag och att konsthallens koppling till kommunen kan göras tydligare så att kommunen kan dra fördel av den publicitet som konsthallen får både genom media och som besöksmål.

”Bidragen är totalt sett för låga för att kunna bedriva en hållbar verksamhet på sikt på nuvarande nivå eftersom det inte finns utrymme för mer än 3,0 personal totalt och pappershuset måste rustas upp. Investeringar måste finansieras inom ramen för de likvida medel som finns tillgängliga och med nuvarande bidragsnivå kommer det ta 3–4 år innan rörelsekapital finns”, skriver Virserums konsthall i en skrivelse till Hultsfreds kommun.

Kommunen ställde upp 2016

I skrivelsen skriver de även att konsthallen är en av de kulturverksamheter i Kalmar län som har regionalt uppdrag och som har bidrag från Statens Kulturråd för utställningsverksamheten.

”Vi har i princip haft oförändrade bidrag under tio års tid och kostnaderna har hela tiden ökat, vilket gjort att bidragen har ”urholkats”. Från kommunen har driftbidraget varit oförändrat sedan 2006”, är en del av skrivelsen.

Men de menar att bidrag för olika projekt har erhållits, till exempel för TRÄ-utställningarna.

”Kommunens insats under 2016 att lösa de lån som belastat konsthallens balansräkning har bidragit till att göra ekonomin mer stabil och kommer att leda till förbättrad likviditet på ett par års sikt”, skriver konsthallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt