Annons:

Ny offentlig toalett ska byggas i kommunen

En offentlig toalett ska byggas vid stationen i Virserum. Foto: Pixabay

Ny offentlig toalett ska byggas i kommunen

I vinter är det tänkt att en ny offentlig toalett ska byggas i Virserum och vara klar lagom till sommaren.

Annons:

Önskemål om offentlig toalett har framförts flera gånger av invånarna i Virserum och framför allt av föreningen Smalspåret som har lämnat in ett förslag till Hultsfreds kommuns politiker. 

Föreningen anser att de har behov av en toalett för besökare till byggnadsminnet Virserums station och att behovet har ökat i takt med stigande besöksantal.

Föreningen vill uppföra en offentlig toalett vid Virserums station som exteriört kommer se ut som ett klassiskt dass men interiört kommer innehålla en fullt tillgänglighetsanpassad toalett.

Då ska toaletten invigas

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu beslutat att föreningen erhåller ett bidrag för byggnation av en toalett på sin fastighet.

Det finns 100 000 kronor för material avsatta för att bygga toaletten och finansiering sker från kommunstyrelsens konto för oförutsedda händelser. Föreningen ska också ha ett driftbidrag på 1000 kronor varje månad toaletten hålls öppen för allmänheten under sommaren. Den finansieringen sker genom gata/parks budget för park.

– De sätter nog igång och gör den i vinter och förhoppningsvis blir det invigning till sommaren, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt