Annons:

26 elever från Virserum står i kö – ska flyttas till Mörlunda

26 elever som har stått i kö i Virserum ska börja på Emådalskolan i Mörlunda i januari 2018. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

26 elever från Virserum står i kö – ska flyttas till Mörlunda

Elevantalet i Virserum har ökat kraftigt och nu har man nått bristningsgränsen.
26 elever som har stått i kö ska börja på Emådalskolan i Mörlunda i januari 2018.

Annons:

Friskolan Nya Centralskolan i Virserum har inte längre möjlighet att ta emot elever i årskurserna 1-6 och den kommunala hänvisningsskolan för Virserum är Järnforsens skola.

Den skolan är också full och på grund av ökat elevantal och för att kunna ta emot fler elever föreslås att ändra hänvisningsskola för elever i Virserum till Emådalskolan i Mörlunda samt utöka med två tjänster.

Just nu är det 26 elever som saknar skoltillhörighet i Virserum och kommer flyttas till Mörlunda.

Över miljonen för två lärartjänster

Emådalskolan har innan denna förändring 93 elever på skolan och det finns gott om utrymme att ta emot fler elever. 

Kostnaden för två tjänster uppgår till 1 027 000 kronor per år och det tillkommer även kostnader för skolskjuts från Virserum till Mörlunda som beräknas uppgå till 710 000 kronor per läsår.

Barn-och utbildningsnämnden har också beslutat att bord och stolar får köpas in till skolan för upp till 100 000 kronor. Kostnaderna tas av investeringsbudget.

– Det är viktigt att vi kan ordna en skola för en de elever som har stått i kö sedan i augusti och inte haft möjlighet till skolgång. Det handlar enbart om nyanlända, tio är asylsökande och 16 har uppehållstillstånd och på Emådalskolan i Mörlunda finns det gott om utrymme. De kan nog ha uppemot 150 elever på skolan, säger Martin Snickars, biträdande barn- och utbildningschef på Hultsfreds kommun.


Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt