Annons:

Arla återkallar crème fraiche – två produkter är felmärkta

Arla tvingas återkalla två crème friache-produkter som är felmärkta. Foto: Arla

Arla återkallar crème fraiche – två produkter är felmärkta

Arla återkallar två crème fraiche-produkter. Anledningen är att märkningen gör gällande att produkten är laktosfri – trots att den inte är det.

Annons:

De två crème fraiche-produkterna som återkallas är laktosfri crème fraiche 34 % fett i 2 dl förpackning med bäst före-datum 7 december 2017 samt lätt crème fraiche med franska örter i 2 dl förpackning som har bäst före-datum 6 december. 

Förpackningarna innehåller vanlig creme fraiche med normal laktoshalt men är märkta med laktosfritt.

Arla har stoppat produkterna för försäljning.

"Beklagar allt besvär"

På den smaksatta crème fraichen är det folien som är felmärkt och på den naturella är det bägaren som är felmärkt. Om både produktens folie/lock och bägare är märkt med ”laktosfri” är produkten laktosfri.

– För oss är det oerhört viktigt att alla konsumenter känner sig trygga med våra produkter. För att minimera risken att någon råkar ta fel produkt så återkallar vi samtliga felmärkta produkter. Vi beklagar allt besvär som detta kan ha orsakat, säger Gina Kylin, kvalitetschef på Arla, i ett pressmeddelande.

Har man köpt de felaktigt märkta produkterna så har personen rätt att lämna tillbaka produkten till närmaste butik och ersätts då för sina utlägg eller får om så önskas en annan produkt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt