Annons:

Så mycket har villapriserna ökat i Hultsfred

Villapriserna har ökat med 56 procent i Hultsfreds kommun sedan 2007. Det visar Svensk fastighetsförmedlings senaste rapport

Så mycket har villapriserna ökat i Hultsfred

Priserna på villor har stigit kraftigt i Sverige under de senaste tio åren. I Hultsfred har villapriserna stigit med 56 procent sedan 2007.

Annons:

Det är framför allt de låga räntorna och bostadsbristen som har lett till att priserna på villor har ökat kraftigt över hela landet under de senaste tio åren. 

Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning över prisutvecklingen på villor i landets samtliga kommuner under ett, fem och tio år visar att den procentuella ökningen har varit störst i Timrå (123 procent) och Säter (122).

Hultsfred över 50 procent

På tredje plats landade Mörbylånga kommun, vars villapriser har ökat med 115 procent under de senaste tio åren.

Av landets 290 kommuner hade 185 tillräckligt stort antal sålda villor för att kunna ingå i kartläggningen och 136 av dem visar ökningar på 50 procent eller mer.

Hultsfred ligger precis över strecket för 50 procent, där har priserna stigit med 56 procent.

Så mycket har villapriserna ökat i övriga kommuner i Kalmar län: Borgholm (63 procent), Kalmar (78), Mönsterås (74), Nybro (64), Oskarshamn (47) och Västervik (58).

– Stigande bostadspriser är något vi vant oss vid de senaste tio åren och under hösten har vi sett att prisutvecklingen saktat in, speciellt i storstäderna. Det är något som i sin tur också bidragit till att marknaden blivit mer avvaktande. Såväl upp- som nedgångar är dock en naturlig del av marknadens dynamik. Vi välkomnar det lugnare tempot för att ge både köpare och säljare mer tid att tänka efter vid en bostadsförsäljning som är en av de största affärerna man gör i livet, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt