Annons:

Beijers insamling värmer många Hultsfredshjärtan – samlat in 85 000 kronor

Lennart Beijers insamling för upprustningen av Folkets park i Hultsfred har genererat 85 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Beijers insamling värmer många Hultsfredshjärtan – samlat in 85 000 kronor

Viljan att göra gott i Hultsfred har Lennart Beijer alltid burit med sig.
Den nyblivne 70-åringens insamling till upprustningen av Folkets park har passerat 85 000 kronor.
– Det är helt fantastiskt, säger Lennart Beijer.

Annons:

Lennart Beijer har sitt hjärta i Hultsfred.

Det går inte att ta miste på hans engagemang i flera av föreningarna i Hultsfred.

Något som ligger honom extra varmt om hjärtat är Folkets park i Hultsfred och han tänker med glädje på den hur den såg ut under sina glansdagar när Hultsfredsfestivalen lockade storpublik i flera år.

"Växer hela tiden"

Han tycker att festplatsen förfaller mer och mer och när han fyllde 70 år i tisdags avböjde han presenter. Han drog under hösten igång en insamling där privatpersoner haft möjlighet att skänka ett bidrag till upprustningen av Folkets park.

Just nu har insamlingen passerat 85 000 kronor.

– Det har gått förvånansvärt bra, vi fortsätter med insamlingen ett tag till. Den växer hela tiden och visst märker man att det tar lite tid för att folket att notera insamlingen, säger Lennart Beijer.

Vad säger du om den summa som ni har fått in?

– 85 000 kronor är riktigt bra, det är helt fantastiskt. Jag trodde väl att vi skulle få in kanske 50 000 kronor men inte så mycket mer, säger han.

Pengarna brann inne

Människor i alla åldrar har skänkt ett bidrag till insamlingen.

– Jag misstänkte nästan att det skulle bli så. I Hultsfred har nästan alla ett förhållande till folkparken, både yngre och äldre. Den äldre generationen tycker det är jätteskoj och även ungdomarna har ett hjärta i folkparken.

Redan när han fyllde 60 år försökte han starta en insamling för att göra parken mer levande. Han satte in drygt 15 000 kronor på Rockpartyts konto och när föreningen gick i konkurs några år senare försvann pengarna.

– Jag klarade inte riktigt av marknadsföringen och sen blev det som det blev. Nu har jag lyckats komma ut med mitt budskap på ett helt annat sätt.

"Kan gå fort"

Han har inte bestämt när insamlingen ska avlutas.

– Vi ska uppnå 100 000 kronor åtminstone, sen får vi se. Det kan gå fort och det kan ta en stund till.

I vinter ska arbetsgruppen sätta sig ner och lägga upp en plan för hur pengarna ska användas.

– Vi får ta det lugnt och stilla och inte förhasta oss och 85 000 kronor är en bra summa. Det är kommunen som äger folkparken och gör vi bara jobbet så får vi material rätt enkelt och sen har vi ett gäng företag som gärna ställer upp. Allt har gått över förväntan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt