Annons:

Jonathan Larsson erbjuder snöröjning och skänker pengarna till Musikhjälpen

Jonathan Larsson från Vena hjälper personer i Mariannelund med snöröjningen och skänker pengarna till Musikhjälpen. Foto: Privat

Jonathan Larsson erbjuder snöröjning och skänker pengarna till Musikhjälpen

Efter de rikliga snömängderna som fallit fick Venabördige Jonathan Larsson en idé.
Han erbjuder snöröjning för de som behöver hjälp i Mariannelund och skänker de insamlade pengarna till Musikhjälpen.
– Det här blev väldigt spontant, säger han.

Annons:

Musikhjälpen är ett årligt återkommande inslag i juletider där tre programledare sänder radio och tv från en glasbur under dygnets alla timmar någonstans i Sverige för att få in pengar och uppmärksamma en humanitär katastrof.
I år kommer pengarna gå till kampen mot barnsexhandel under namnet ”Barn är inte til salu”.

Nu vill Jonathan Larsson, 27, göra en insats.

"Fler vill kanske ha hjälp"

Han är född och uppväxt i Vena och bor just nu i Mariannelund innan det nya huset blir klart på föräldragården i Vena.

– Det här blev väldigt spontant. Efter all snö som föll till marken så har kommunen plogat upp vägarna men kvar blir vallar vid parkeringsplatser och postlådor. Då åkte jag och hämtade min maskin på gården och tänkte att det kanske är någon annan som behöver hjälp med snöröjningen, säger Jonathan Larsson och fortsätter:

– Jag har precis köpt plogbladet så jag provade i morse och då tänkte jag att fler kanske vill ha hjälp och jag ställer upp. Vill man betala något så skänker jag pengarna till årets musikhjälpen.

Hur väcktes denna idé?

– Musikhjälpen kom upp i mina tankar när jag var med och spelade på välgörenhetskonserten i Vena kyrka i torsdag. Jag blev inbjuden att vara med och de skänkte alla intäkter till Musikhjälpen. Sist jag kollade så låg den insamlingen på 26 000 kronor.

Ingen har hört av sig än

Då kom Jonathan Larssons initiativ väldigt spontant och oplanerat. Han kan bara erbjuda snöröjning i Mariannelundstrakten under kvällstid fram till helgen.

– Nu har jag maskinen här i Mariannelund och det finns säkert någon som vill ha hjälp och då kan jag skänka pengarna.

Då blir det kanske lite kvällsarbete framöver?

– Ja, eventuellt. Men än så länge är det ingen som har hört av sig. Nu smälter snön också så vi får se hur stort behovet är. Det är ingen superengagerad insats där jag försöker locka till mig personer som vill skänka. Jag vill mer påvisa att det pågår något som är väldigt viktigt och uppmuntra folk till att skänka.  

Vad säger du om årets tema i Musikhjälpens?

– Det är nog det bästa ämnet som de har haft. Det är ett ämne som egentligen inte borde få förekomma. Här i Sverige har vi det hur gött som helst medan barn blir utnyttjade i sexhandeln, att folk betalar för att utnyttja barn sexuellt är helt sjukt. Det är extra viktigt att man försöker bidra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt