Annons:

Hultsfredshus har levererat sina två första hus

De första lägenhetsmodulerna, som går under varunamnet Hultsfredshus, har monterats i Nyköping. Foto: Nyköpings kommun

Hultsfredshus har levererat sina två första hus

De första byggena av SKL:s upphandlade bostäder är i gång. De första lägenhetsmodulerna, som går under varunamnet Hultsfredshus, har lyfts på plats i Nyköping.

Annons:

Lägenheterna som nu byggs i Nyköping är de första som har upphandlats via Sveriges kommuner och landstings (SKL) ramavtal. Det avtalet tecknades under våren 2017. 

I slutet av november ställdes de första lägenhetsmodulerna på plats och de monterades i Hjältevadshus fabrik men går under varunamnet Hultsfredshus.

Då monteras nästa hus

Tanken är att det ska ge inflyttningsklara lägenheter i februari.

– Det är de första husen som monteras där. Nästa hus monteras i Mariestad i början av nästa år (2018), skriver Pontus Eklind, vd för Hjältevadshus, i ett sms till Dagens Hultsfred.

20 lägenheter i två hus har monterats på Ängstugevägen i Nyköping och för att ge fler människor i Nyköping möjligheten till egen bostad ska 80 lägenheter byggas under snabba former.

– Det finns ett stort behov av nya bostäder i Nyköping, inte minst av sociala skäl. Det är viktigt att vi hittar nya lösningar för att snabbt få bostäder på plats, säger kommunalrådet Urban Granström (S) till Nyköpings kommuns hemsida.

"Högt tryck på marknaden"

I Nyköpings kommun är bostadssituationen så pass akut att de tvingats hyra hotellrum och rum på vandrarhem.

– Det är högt tryck på bostadsmarknaden i Nyköping. Jag tror på den här satsningen med svensktillverkade hus som håller god kvalitet. För de boende blir det en stabilare situation, säger Urban Granström till Nyköpings kommuns hemsida.

I dagsläget har Hjältevadshus fått tre beställningar via SKL:s ramavtal och planerna på att öppna upp husfabriken i Hultsfred finns men det krävs fler ordrar.

– Det är inte spikat hur det kommer bli. Det finns ett jättestort intresse och många kommuner har ställt en förfrågan till oss men vi har än så länge inte fått tillräckligt med ordrar för att starta en helt ny fabrik i Hultsfred i detta fall, sa Ulrik Herbertsson, mark- och exploateringsansvarig på Hjältevadshus, till Dagens Hultsfred i mitten av december.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt