Annons:

Ett steg närmare nya bostäder i Målilla och Järnforsen

Hultsfreds Bostäder planerar att bygga nya bostäder i Målilla och även Järnforsen i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Ett steg närmare nya bostäder i Målilla och Järnforsen

Hultsfreds Bostäder planerar för att bygga nya bostäder i både Målilla och Järnforsen. Nu ska de börja teckna kontrakt med hyresgäster till lägenheterna i Målilla.

Annons:

Antalet lediga lägenheter i Hultsfreds kommun har minskat drastiskt de senaste åren. 

Under det gångna året undersöktes intresset för nybyggda lägenheter i Målilla och Järnforsen och Hultsfreds Bostäder tog upp intresseanmälningar för att se om man skulle gå vidare med planer för nybyggnationer utanför centralorten.

Bostäder på gång i Målilla

Nya bostäder är på gång i framför allt Målilla där Hultsfreds Bostäder ska börja skriva kontrakt med hyresgäster som vill ha en lägenhet på Södra Långgatan.

– I värsta fall kan vi tänka oss att bygga en länga i taget. Två byggnader finns på ritbordet med fyra plus tre lägenheter i markplan. Men helst vill vi bygga allt på en gång. Projektet kräver emellertid en detaljplaneändring som gör att det drar ut på tiden en del, säger Åke Nilsson (KD), Hultsfreds Bostäders ordförande, till Barometern/Oskarshamns-Tidningen.

Enligt Åke Nilsson ska de planerade bostäderna i Målilla lösas inom bostadsbolagets budget men det finns inte tillräckligt med pengar till att bygga bostäder i Järnforsen.

– Vd:n har fått i uppdrag att undersöka om kommunen som ägare är villig att skjuta till pengar till bostadsbyggande i Järnforsen, säger Åke Nilsson till Barometern/OT.

På det tomma området där det tidigare funnits privata hyresfastigheter ska bostäder byggas i Järnforsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt