Annons:

Efter beskedet – Svenskt Rockarkiv sitter på skatten

I Rock Citys lokaler finns Svenskt Rockarkivs utställning om Hultsfredsfestivalen, som ska användas till musikpromenaden. Foto: Ossian Mathiasson

Efter beskedet – Svenskt Rockarkiv sitter på skatten

Musikpromenaden ska stå klar i början av sommaren.
Informationen ska hämtas från Svenskt Rockarkivs skatt om Hultsfredsfestivalen.
– Vi har över 2 000 timmar filmat material från festivalen, säger Stefan Ölvebring,

Annons:

Gårdagens positiva besked om att skapa en musikpromenad fick många att jubla. 

En av dem var Stefan Ölvebring från Svenskt Rockarkiv i Hultsfred.

– Det var ett glädjande besked. Jag tycker att det är på tiden att det blir av, att vi kan bygga ett besöksmål kring det starka varumärke som Hultsfredsfestivalen och Rockparty har lyckats sätta här, säger han.

"En rejäl satsning"

Han har mötts av många besökare på Svenskt Rockarkiv som hade förväntat sig att det fanns mer information om festivalen, framför allt i centrala Hultsfred.

– De tycker att det är konstigt att de inte kunde se något av festivalen i centrum och många frågar sig var festivalområdet ligger. Det finns inte ens en skylt som säger att här var Sveriges största festival. Det är konstigt, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att det blir en rejäl satsning kring det varumärket. Det känns bra att det skapas i den miljö där det faktiskt var festival.

Första promenaden i sommar

På Svenskt Rockarkiv finns det en utställning kring festivalen och nu ska deras information användas till att fylla musikpromenaden.

– Vi har över 2000 timmar filmat material från festivalen så det vore härligt att plocka ut godbitarna därifrån. Men det är inte det första vi ska göra, det kommer finnas med i den digitala varianten som ska skapas framöver. Skyltar med information ingår i steg ett. Det kommer ligga mycket ansvar på oss att vi gräver fram informationen ur hyllorna.

Och det är snabba ryck som gäller.

– Planen är att första promenaden ska ske i sommar. Jag tycker att det är på tiden att det görs en sån här grej.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt