Annons:

  • Kedja har satts upp i fothöjd i bostadsområde: ”Vill de att folk ska ramla?”

    Hultsfreds Bostäder har satt upp en kedja som finns i fothöjd i bostadsområdet Stålhagen och nu ska den plockas bort. Foto: Privat

  • Kedja har satts upp i fothöjd i bostadsområde: ”Vill de att folk ska ramla?”

Kedja har satts upp i fothöjd i bostadsområde: ”Vill de att folk ska ramla?”

I Stålhagen har Hultsfreds Bostäder satt en kedja i en vägbom och fäst den i en sten. Nu reagerar boende i området på att kedjans låga höjd kan leda till ökad skaderisk.
– Vi ska lösa det med en gång. Ingen ska komma till skada, säger Tobias Jahr, drift- och underhållsansvarig på Hultsfreds Bostäder.

Annons:

När man har kört så långt man kan på Granitvägen i bostadsområdet Stålhågen i Hultsfred, svängt vänster mot parkeringen och kört tills det tar stopp så möts bilisterna av en vägbom/bilspärr.

"Vill de att folk ska ramla?"

För en tid sedan satte Hultsfreds Bostäder upp en kedja med lås i vägbommen och fäste den i en sten.

Höjden på den är 15 centimeter från marken och en privatperson har reagerat starkt på det.

”Vill de att folk ska ramla? Jag har själv gjort men det hände inget med mig men tänk om det var en äldre person som inte uppmärksammade det, ramlade och kunde ta sig upp?”, skriver personen till Dagens Hultsfred.

"Klippa kedjan först"

Tobias Jahr, drift- och underhållsansvarig och chef för hantverksgruppen på Hultsfreds Bostäder, förklarar varför man valde att sätta upp kedjan.

– Det sitter som sagt en bom som är låst där men den bryts upp hela tiden. Vi har problem med att människor som kör in och parkerar sina bilar på området. Det är en ren åtgärd för att man inte ska kunna bryta upp bommen, i så fall krävs det att man klipper kedjan först, säger Tobias Jahr.

Hade man kunnat lösa det på ett annat sätt än med en kedja?

– Ja, det kan jag tänka mig att det hade gjort. Jag såg kedjan först förra veckan och då var kedjan 30 centimeter från marken. Under dagtid så är det nog inga problem för folket att se kedjan men när det är mörkt och halvdålig belysning kan det vara farligt, säger han.

Kedjan ska tas bort

Han tar till sig de boendes synpunkter och tänker kolla på med en gång.

– Ja, det måste vi göra. Det är inte meningen att våra hyresgäster ska slå sig för att vi ska ha bommen stängd, det är bra att man uppmärksammar det och hör av sig. Jag ska ringa arbetsledaren som har ansvar för området och be dem att kolla på en annan lösning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt