Annons:

Snart dags för poppis Målilla-loppis: ”Vi har inga platser kvar”

Nästa lördag drar årets loppissäsong igång på Skeppet i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Snart dags för poppis Målilla-loppis: ”Vi har inga platser kvar”

Nästa lördag är det dags att slå upp portarna för årets första loppis på Skeppet. 30 försäljare kommer med diverse prylar som finns till försäljning.
– Jag är säker på att det kommer bli en bra vårloppis, säger Asta Pettersson på Skeppet.

Annons:

Skeppet i Målilla drar igång sin loppissäsong nästa helg och som alltid är det premiär med den omtyckta och klassiska vårloppisen.

"Finns verkligen allting"

Det är nu läge för försäljarna att rensa i sina garderober och förråd och bege sig till Målilla – och besökarna ska göra sina fynd.

– Vi har kört vårloppisen i många, många år. I år är alla bord fullbokade, vi har inga platser kvar och får inte rum med fler försäljare. De kommer från städer runt omkring som till exempel Oskarshamn, Vetlanda, Vimmerby. Hultsfred, säger Asta Pettersson och fortsätter:

– De som kommer hit säljer allting, det kan vara kläder, prydnadssaker, böcker och leksaker med mera. Du skulle inte tro dina ögon, det finns verkligen allting.

Den första utomhusloppisen äger rum i slutet av maj och första helgen i juni är det dags för Målilla sommarmarknad. Från andra helgen i juni till andra helgen i september hålls det sommarloppisar utanför Skeppet.

Vädret talar för loppisen 

Asta Pettersson på Skeppet har en god känsla inför årets första loppis och ser fram emot loppissäsongen.

– Det kommer komma folk och bli en bra loppis. Det är helt suveränt om man säger så. Vi har fått rusch på det, både besökare och försäljare kommer hit och trivs väldigt bra. Det blir som en mötesplats och folk handlar faktiskt en hel del. De brukar bli nöjda eftersom de kommer tillbaka, säger hon.

Hur mycket folk räknar ni med nästa lördag?

– Flera hundra i alla fall, vi har öppet fem timmar. Det väntas mildare väder nästa vecka och då kommer snön smälta ännu mer. Snön har redan sjunkit undan väldigt mycket på bara en dag och det är mycket ljusare om dagarna. Det blir en bra vårloppis och för oss är det här vädret väldigt bra eftersom man inte kan jobba ute i sina trädgårdar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt