Annons:

De har utsetts till årets UF-företag i Hultsfred:

Simon Konradsson och Jesper Ström driver UF-företaget Hultsfred Vintage och blev årets UF-företag i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

De har utsetts till årets UF-företag i Hultsfred: "Har gjort detta möjligt"

Kvällens första pris på Hultsfreds företagsgala har delats ut. Det var Simon Konradsson och Jesper Ström, som driver UF-företaget Hultsfred Vintage, som blev årets UF-företag.

Annons:

I år är det rekordmånga elever som har valt att satsa och starta UF-företag i Hultsfred, totalt 53 elever. 

I februari arrangerades en lokal version av Draknästet på Hultsfreds kommun där eleverna fick värdefull övning i att framträda och presentera sina olika verksamheter.

Efter de 14 UF-företagens presentationer utsåg juryn tre finalister som hade chansen på den prestigefyllda titeln som årets UF-företag i Hultsfred.

Hultsfred Vintage vann

Det stod mellan GV Films UF, Hultsfred Vintage UF och Easy Finding UF och på kvällens företagsgala på Hotell Hulingen presenterades Hultsfred Vintage UF med entreprenörerna Simon Konradsson och Jesper Ström som vinnare.

Hultsfred Vintage erbjuder återvunna och bearbetade glasflaskor med känsloladdade motiv från Hultsfredsfestivalen.

Jesper Ström sa så här efteråt:

I framtiden har vi tänkt expandera och gör det till ett riktigt företag och ha olika motiv på flaskorna. Jag vill tacka Stefan Ölvebring och Putte Svensson Sahlin. De har hjälpt oss att göra detta möjligt. Vi hoppas att det blir en trevlig kväll med god mat, säger 18-årige Jesper Ström.

Fakta

Juryns vinnande motiveringen lyder:

”Ett gott exempel på ungt entreprenörskap när det är som bäst. Trots inledande motgångar har eleverna envist kämpat på med stort mått av entusiasm och kreativitet. Miljö och funktion har varit ledord under resans gång när de format sin produkt som både förmedlar starka känslor och lokal nostalgi. En vinnare på återvinning och en verkligt glasklar idé.”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt