Annons:

Metropol får kritik på nytt – inspektörerna upptäckte spår av möss

Metropol i Hultsfred får kritik av livsmedelsinspektörerna för tredje året i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Metropol får kritik på nytt – inspektörerna upptäckte spår av möss

Restaurang Metropol i Hultsfred måste städa sin lokal på ett bättre sätt. Det är tredje gången som de får kritik för bristande rengöring och vid senaste inspektionen upptäckte inspektörerna att det fanns spår av möss i ett förråd vid inlastningen.

Annons:

Hultsfreds och Vimmerbys gemensamma miljö- och byggnadsnämnd genomförde i mitten av mars en inspektion på restaurang Metropol i Hultsfred. 

De fick en hel del att titta närmare på. 

Inom loppet av två månader ska de ha infört anpassade och fungerande rutiner för rengöring av lokalens ytor och utrustning samt införa egna rutiner för kontroll av skadedjursförekomst och hitta ett arbetssätt för att motverka förekomsten av skadedjur.

"Vittnar om okunskap"

Vid de senaste två årens inspektioner anmärktes det båda gångerna på att rutinerna för rengöring brast då det saknades rutiner för ”storstädning” och att det var oklart när en riktig grovrengöring av lokalen gjordes senast.

Nu fick de alltså klagomål från inspektörerna på att det fanns spår av spillning från möss och domen är hård.

”Upplagt matförråd indikerar att arbetet med skadedjurssäkring inte fungerar. Verksamheten har tidigare haft problem med möss och att då ända ställa kartonger på golvet så att gömslen bakom skapas vittnar om okunskap eller nonchalans”, skriver inspektörerna i sin kontrollarapport.

Liknar inspektionen vid en bilbesiktning

Pie Malm, en av de som jobbar i köket på restaurangen, har Dagens Hultsfred varit i kontakt med. Han säger att de redan har åtgärdat bristerna och tycker att inspektörerna är väldigt noggranna.

– Vi kommer köra på som vanligt. Det är som en bilbesiktning när inspektörerna kommer, vi får anmärkningar på saker och ting som måste åtgärdas och då gör man det. De hittar alltid saker att anmärka på, det finns inte en enda restaurang i trakten som inte får anmärkning på något. Man gör det inte direkt med flit, säger köksmedarbetaren. 

"Samlar på sig möss här och där"

Under inspektionen berättade köksmedarbetaren att de tidigare haft problem med att möss tagit sig in och att man har avtal med Anticimex.

– Anticimex är ofta här och kollar och vid inspektionen drog de ut en låda vid utlastningen. Bakom den hittade man någon gammal skit, ett musbo där det funnits möss. Man samlar på sig möss här och där, de kryper in överallt och jag ska säga att vi har fällor överallt, säger han.

Hur allvarligt ser ni på bristerna som kommer fram och nämns i rapporten?

– Ett år fick jag ingen anmärkning på något i köket men då hittade de spindelväv under ett elskåp i inlastningen, då fick jag en anmärkning på det. De hittar alltid något och det är alltid nya brister varenda år. När man har åtgärdat en brist så kommer de igen och hittar något skit någonstans. Det finns ingen möjlighet att bedriva en fungerande verksamhet under deras premisser och det vet de om, säger han och lägger till:

– Jag har jobbat i många olika kök, alla får anmärkningar.

Enligt inspektörerna kommer beslutet upphöra att gälla det datum då verksamheten kan visa att alla brister är åtgärdade. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt