Annons:

Ny tjänst på kommunens bibliotek: ”Hoppas fler hittar hit”

Kommuninvånarna kan från och med nu komma och läsa tidningar digitalt på biblioteken i kommunen. Foto: Privat

Ny tjänst på kommunens bibliotek: ”Hoppas fler hittar hit”

Hultsfreds och Virserums bibliotek har lanserat en ny tjänst till sina besökare. Nu kan kommuninvånarna komma och läsa tidningar digitalt på nya iPads.

Annons:

I Hultsfreds kommun finns huvudbibliotek i Hultsfred och filial i Virserum och nu kan kommuninvånarna läsa nyheter på nyinköpta iPads på biblioteket. 

– Vi har två iPads i Virserum och fyra i Hultsfred. Än så länge tror jag att det räcker och vi får se hur det utvecklas. Om det finns ett stort intresse får vi titta på fler iPads, säger Monica Bergh på Virserums bibliotek. 

Stort utbud av utländska tidningar

Hon berättar att de har ett mycket större utbud på dagstidningar, både utländska och svenska, och magasin med tanke på den nya digitala lösningen på biblioteken.  

– Vi har hållit på ett tag för att få dessa iPads som vi har köpt in och kommit igång med. Nu är det fritt fram för allmänheten att komma hit och vi hoppas att fler gör det. En dagstidningsprenumeration är oftast väldigt dyr och nu kan man gå en morgonpromenad och läsa dagstidningar och magasin digitalt hos oss, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt