Annons:

Kommunen ställer sig bakom huskurage – men i annan form

Hultsfreds kommun vill få in policyn huskurage i sitt arbete med grannsamverkan. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen ställer sig bakom huskurage – men i annan form

Liberalerna i Hultsfreds kommun förde i en motion fram sin vilja om att införa huskurage. Kommunen ställer sig bakom policyn men i den formen som de redan påbörjat med grannsamverkan.

Annons:

Liberalerna skrev vid årsskiftet en motion om att införa policyn huskurage i Hultsfreds kommun för att minska våld i nära relationer. 

Trygghetsstrategen Linus Ivarsson fick i uppgift att lämna ett yttrande över motionen, vilket presenterades på kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste möte. 

"Blir jag orolig kommer jag bry mig"

Han lyfter det faktum att kommunen just nu jobbar intensivt med grannsamverkan och i detta koncept finns grannsamverkan i flerfamiljsbostäder- 

”Grannsamverkans viktigaste uppgift är kanske inte bara att förebygga inbrott och stölder utan också att man bryr sig om varandra – lära känna varandra. Utan denna ”känsla” av att bry sig om så kommer inte grannsamverkan fungera. Jag hälsar inte bara på min granne utan jag vet faktiskt vad hon/han heter och vad hon/han jobbar med. På detta vis kommer också grannsamverkan att ge en känsla av att bry sig om min granne i flerfamiljsbostaden, det blir alltså ett huskurage. Blir jag orolig för min granne kommer jag att bry mig om denna person blir utsatt för våld i hemmet. Jag kommer att ringa på dörren eller ringa polisen”, skriver Linus Ivarsson i sitt svar på Liberalernas motion. 

Han menar att ett väl utvecklat grannsamverkansarbete kommer leda till en form av huskurage. 

”Vi ställer sig bakom policyn huskurage men i den formen som vi redan har påbörjat med grannsamverkan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt