Annons:

KOMMUNEN SKJUTER TILL PENGAR TILL UTEMILJÖN I STÅLHAGEN

Utemiljön i Stålhagen ska förbättras för över tre miljoner kronor och Hultsfreds kommun går in och tar en viss kostnad. Foto: Ossian Mathiasson

KOMMUNEN SKJUTER TILL PENGAR TILL UTEMILJÖN I STÅLHAGEN

Hultsfreds Bostäder har för avsikt att förbättra utemiljön i Stålhagen. Nu går Hultsfreds kommun in och medfinansierar projektet med 787 500 kronor, vilket motsvarar halva Hultsfreds Bostäders kostnad.

Annons:

Hultsfreds Bostäder beviljades bidrag på 1 575 000 kronor till upprustning av utemiljön i Stålhagen i Hultsfred. Det ska göra bostadsområdet mer attraktivt och tryggt. 

Nu kliver kommunen in som medfinansiär och täcker halva Hultsfreds Bostäders kostnad på 787 500 kronor. 

”I ansökan anges att förbättra och rusta upp i den slitna miljön till ett tryggt och trivsamt område. Åtgärderna ska främja till mer aktivitet och social gemenskap genom lek- och aktivitetsytor samt att mötesplatser rustas upp och utvecklas för att stärka integrationen. Det tas ett helhetsgrepp kring gestaltningen för att skapa ett attraktivt bostadsområde bland annat genom framtaget växtprogam och belysningsprogram. Gångvägar och mötesplatser görs tillgängliga”, skriver Hultsfreds kommun i sin ärendebeskrivning.

Projektet beräknas starta i maj 2018 och slutförande och redovisning till Boverket ska ske senast 30 augusti 2019. 

Den totala kostnaden uppgår till 3 150 000 kronor och Boverket har sedan tidigare motiverat att åtgärderna har goda förutsättningar att uppfylla syftet med stödet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt