Annons:

Kommunens äldre är jättenöjda – delar ut toppbetyg

Per-Inge Pettersson, socialnämndens ordförande, berättar Hultsfreds kommuns äldreboenden och hemtjänst får mycket gott betyg från de äldre. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens äldre är jättenöjda – delar ut toppbetyg

Hultsfreds kommuns äldreboenden kan stoltsera med ett mycket bra resultat i socialstyrelsens senaste undersökning ”Öppna jämförelser.
De är till och med etta i kategorin gällande de äldres inflytande och tillräckligt med tid.

Annons:

För åttonde året i rad publicerar Sveriges kommuner och landsting (SKL) tillsammans med socialstyrelsen gemensamt rapporten Öppna jämförelser med fokus på vård och omsorg om äldre. 

Resultatet för äldreboendena som helhet är mycket trevlig läsning för Hultsfreds kommuns socialförvaltning då man har avancerat från plats 113 i rapporten 2015 till plats 32 i 2017 års rapport. 

Sverigeetta på ett område

Hultsfreds kommuns äldreboenden hamnar dessutom i topp i Sverige på ett av områdena som gäller inflytande och tillräckligt med tid.

– Det är mycket roligt och man känner en stolthet över att resultaten har förbättrats med hjälp av vårt fokus på salutogena verksamheter, socialnämndens värdegrund och utbildning för personalen. Nu gäller det att vara ödmjuk och hålla i det här då utbildning är en färskvara. När vi får in ny personal så måste de få chansen att fortbilda sig, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Socialnämndens vice ordförande Jonny Bengtsson (S) fyller i:

– Tre års utbildning för personalen har renderat i att får en första plats på det området. Det är väldigt positivt för vår kommun, anställda och chefer som får vinden i seglen även om de tycker att det är hårt och jobbigt ibland. Det kommer kosta att ligga på topp i fortsättningen, säger Bengtsson.  

Hemtjänsten har blivit bättre

Även området gällande aktiviteter har gjort stora förbättringar och från plats 162 till 13 på två år. Bemötandet har också klättrat rejält och de äldres svar ger placering 42 i rapporten, vilket går att jämföra med plats 113 i rapporten 2015. 

Inom hemtjänsten har resultaten inom de jämförda områdena också gått i rätt riktning. Hemtjänsten hade plats 136 när resultatet presenterades för två år sedan och nu lägger de sig på 44:e plats. Det är framför allt bemötande, trygghet och tillräckligt med tid som har förbättrats under de här två åren. 

– Hemtjänsten har haft en otrolig utveckling, säger Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt