Annons:

Jubilerande musikkårer söker pengar från kommunen

Vena musikkår söker tillsammans med Rosenfors musikkår pengar till ett evenemang från Hultsfreds kommun. Foto: Simon Henriksson

Jubilerande musikkårer söker pengar från kommunen

Vena och Rosenfors musikkårer har varit musikaliskt aktiva i 80 år och nu har de skickat in en gemensam ansökan om ett bidrag på 20 000 kronor till Hultsfreds kommun.

Annons:

Sedan 1938 har Vena och Rosenfors musikkårer varit fullt verksamma inom Hultsfreds kommun och i år fyller kårerna 80 år. 

Jubileumsåret kommer att prägla kårernas verksamhet med ett omfattande spelprogram och tillsammans med ett antal inbjudna kårer genomförs i de lokala kårernas regi ett traditionellt tattoo i marschmusikens tecken. 

"Förstärker Hultsfred som musikkommun"

Arrangemanget kommer genomföras i centrala Hultsfred utanför Valhall i september och nu vänder de sig till kommunen för att få pengar till evenemanget. Den beräknade kostnaden är ungefär 20 000 kronor. 

”Vi anser att arrangemanget bidrar till att förstärka och marknadsföra Hultsfred som musikkommunen med ett varierat utbud”, skriver Micael Dehlin och Marie Löfquist, ordförande i Vena respektive Rosenfors musikkår, i sin skrivelse till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt