Annons:

ELEV PÅ PROLYMPIA GÖR ANMÄLAN TILL SKOLINSPEKTIONEN

Prolympia i Virserum har anmälts till Skolinspektionen. Foto: Ossian Mathiasson

ELEV PÅ PROLYMPIA GÖR ANMÄLAN TILL SKOLINSPEKTIONEN

En elev på Prolympia i Virserum uppger att hen aldrig fått den hjälp som hen behöver och att ingen bryr sig om att personen varit ensam på rasterna i två år. Nu görs det en anmälan till Skolinspektionen.

Annons:

Eleven menar att hen aldrig har fått den hjälp som behövs och lärarna har lovat en massa saker utan att hålla sedan hålla det. Hen känner sig orättvist behandlad och påstår att ingen personal vill hjälpa till eller ens göra ett försök. 

”Ingen lyssnar på mig när jag säger att något är svårt eller har problem med något. Ingen vill vara med mig på rasterna och det är ingen som bryr sig om det även fast jag har varit ensam på varje rast i snart 2 år och samma där, ingen vill eller försöker hjälpa. Jag får tjata och tjata om samma tusen miljoner gånger”, skriver eleven i sin anmälan till Skolinspektionen. 

"Inget har hänt"

Eleven uppger att problemen har lyfts vid ständiga samtal med mentor, kurator och rektor men ingenting har hänt. 

”Andra elever behöver bara säga till en gång, sen blir det bra för dom. Men jag ska behöva vänta i 3-4 år och inget har hänt”, skriver eleven.

Skolinspektionen tog emot anmälan den 16 april tidigare i år och det är nu upp till Prolympia att svara på flera frågor och lämna ett yttrande och bemöter uppgifterna senast den 13 juni. 

Fotnot: Dagens Hultsfred hoppas kunna återkomma med skolans syn på anmälan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt