Annons:

Inställd tågtrafik på Smalspåret i dag också

Det blir ytterligare en dag utan tågtrafik på Smalspåret mellan Hultsfred och Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Inställd tågtrafik på Smalspåret i dag också

Den extremt höga brandrisken i kombination med höga temperaturer gör att det inte kommer bli några smalspårståg på sträckan Hultsfred-Västervik i dag (söndag).

Annons:

Tjustbygdens Järnvägsförening informerade om sitt beslut i ett pressmeddelande under lördagen och det blir ingen tågtrafik på smalspårjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik. Det har inte gått några tåg på sträckan under varken fredagen eller lördagen. 

”Orsaken är primärt den mycket höga spridningsrisken. Det har inte varit några brandtillbud och det finns inte något formellt myndighetskrav på att ställa in trafiken. Vi har gjort detta val för att inte riskera att belasta räddningstjänstens resurser med hänsyn till den risk som finns med bl.a. förväntade åskväder med antändningsrisk över stora geografiska områden”, skriver föreningen i sitt pressmeddelande. 

Blir buss till Västervik i kväll

För de som ska besöka Diggiloo i Västervik under söndagen har Tjustbygdens Järnvägsförening ordnat buss som ersätter extratåget. Hållplatser och avgångstider har föreningen gått ut med på sin hemsida. 

Det är fortfarande oklart om det går att köra någon tågtrafik på måndag. Information kommer lämnas på hemsidan eller Facebook-sidan senast klockan 18.00 i dag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt