Annons:

Backpack-äventyr för fyra ungdomar – spelar in podd

Lowe Rönnlund, Hanna Saugsted, Paulia Larsson och Olle Larsson ska backpacka i Australien under flera månader. Foto: Privat

Backpack-äventyr för fyra ungdomar – spelar in podd

Olle Larsson, Paulia Larsson, Hanna Saugsted och Lowe Rönnlund från Vimmerby och Hultsfred drar till Australien för att backpacka i flera månader.
En podcast ska de göra under resans gång och avsnitten kan man lyssna på via Dagens Hultsfreds och Dagens Vimmerbys sajt.
– Lyssnarna kan förvänta sig är att de får bli involverade i vår resa, säger Hanna Saugsted.

Annons:

Det är ett spännande äventyr som de fyra ungdomarna från Hultsfred och Vimmerby ska få uppleva under de kommande åtta månaderna. 

I somras tog de fyra studenten från Hultsfreds gymnasium och efter en sommar på hemmaplan börjar en ny resa.

Vill uppleva Australien

På tisdag flyger Olle, Paulia, Hanna och Lowe till Australien. De ska leva livet som backpacker, vilket innebär att man lever för dagen och upplever platser på resande fot. 

– Tanken med resan är att få uppleva ett äventyr men också uppleva en annan kultur och en ny miljö. Något som känns viktigt med resan är att just vi fyra får en möjlighet att lära känna varandra ytterligare. Vi har valt att åka med företaget GoXplore som hjälper oss längs vägen. Vi ville åka med ett företag som kändes pålitligt, dels för vår skull men också för våra familjers skull då det ger en viss säkerhet, säger Hanna Saugsted.

Ingen av de fyra ungdomarna kände riktigt att de visste vad de ville göra efter studenten och när Lowe Rönnlund började prata om Australien-resan fick han med sig tre vänner. 

– Jag vill uppleva Australien till fullo och även komma på vad jag själv vill göra när jag kommer hem, säger Lowe Rönnlund. 

– Jag vill göra något kul i stället för att gå tillbaka till skolbänken i några år till, säger Olle Larsson. 

"Självklart beslut"

De ska även göra en podcast där de pratar om resan, vad de gör om dagarna och andra roliga saker. Alla avsnitt som de gör kommer publiceras på Dagens Hultsfreds och Dagens Vimmerbys sajter. 

– Vi ser det som en rolig grej för oss att göra och roligt för våra familjer och vänner att följa. Det kan också vara till hjälp för andra som funderar på att göra liknande resa, säger Paulia Larsson. 

Jakob Karlsson, vd och ansvarig utgivare för DV och DH, tvekade inte när ungdomarna frågade om de får sända sina poddavsnitt på sajterna. 

– Det var ett självklart beslut för oss. Vi vill vara folkets tidning och är positiva till liknande initiativ. Det ska bli kul att följa deras podd, säger Jakob Karlsson. 

Här kan du lyssna på första avsnittet:

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt