Annons:

  • Gymnasieelevernas UF-år inleddes med inspirationsdag

    Alva Eckerstig, Linn Widén och Johanna Eriksson driver Äppelkompaniet UF. På bilden saknas Nicole Erenlöf Roser och Hanna Tuvesson. Foto: Privat

  • Gymnasieelevernas UF-år inleddes med inspirationsdag
  • Gymnasieelevernas UF-år inleddes med inspirationsdag
  • Gymnasieelevernas UF-år inleddes med inspirationsdag

Gymnasieelevernas UF-år inleddes med inspirationsdag

De blivande UF-företagarna från Vimmerby, Hultsfred, Västervik och Gamleby fick ta del av en energifylld förmiddag som kickade igång det nya UF-året.
– Jag ser att vi har mycket framtida entreprenörer hos oss i Hultsfred, säger Pierre Arvidsson, lärare på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

I tisdags fylldes Bryggaren i Västervik med över 250 elever från gymnasiet i Västervik, Hultsfred, Vimmerby och Gamleby. 

60 elever från Hultsfred och Vimmerby

Start up är ett evenemang skapat för att inspirera, informera och ge eleverna möjlighet att knyta nya kontakter och nätverk. På scenen stod unga förebilder som väckte nya tankar och gav UF-företagarna användbara verktyg till det kommande året med UF-företagande.

– Det var cirka 60 elever från Hultsfred och Vimmerby på plats och eleverna är engagerade och har bra företagsidéer. Det bådar gott för den regionala utvecklingen. Vi räknar med att runt 50 elever från Hultsfreds gymnasium och ungefär 40 elever från Vimmerby gymnasium kommer driva UF-företag detta läsår, säger Anna Hofvergård, regionchef på Ung Företagsamhet i Kalmar län.

Pierre Arvidsson, gymnasielärare i Hultsfred, ser fram emot ett nytt UF-år och talar gott om de blivande UF-företagarna. 

– Vi hade studiedag i onsdags och då pratade vi om vilka goda entreprenörer vi har i Hultsfred. På ekonomiprogrammet blir det elva UF-företag fördelat på 36 elever. Det är fler elever som är med men något färre företag. Eleverna är riktigt drivande, säger Pierre Arvidsson. 

"Ger eleverna rätt förutsättningar"

På introduktionsprogrammet blir det fem UF-företag från Hultsfred.  Arvidsson vill också lyfta fram Hultsfreds kommun. 

– Vi känner att vi har en kommun som stöttar oss och tycker att UF-företag är viktigt. De ger eleverna rätt förutsättningar och vi lärare ser till att de utvecklas, säger Arvidsson. 

Under kickoffen i Västervik vann Linn Widén från Äppelkompaniet UF ett kunskapstest som alla UF-företagare ställde upp i. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt