Annons:

Svensktoppsveteran kommer till Hultsfred med nostalgishow

Trio me´ Bumba kommer till Hultsfred tillsammans med 60- och 70-talets svensktoppskung Carl-Erik Thörn och Adorena Thörn. Foto: Pressbild

Svensktoppsveteran kommer till Hultsfred med nostalgishow

I slutet av 60-talet kom den nostalgiska musikgruppen Trio me´ Bumba med låten ”Man ska leva för varandra”. I mitten av oktober stannar den 60 år gamla orkestern på Valhall i Hultsfred tillsammans Adorena och svensktoppsveteranen Carl-Erik Thörn.

Annons:

Den välkända svenska musikgruppen Trio me´Bumba bildades i maj 1957 på Söder i Stockholm av Jan Harg, Bertil Lindholm, Tommy Werner och Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist. 

Bandets första skiva kom 1962 och året därpå kom låten ”Spel-Olles Gånglåt” in på Svensktoppen och låg där i 30 (!) veckor, varav tio veckor på förstaplatsen. 1968 kom bandets nästa långkörare in på Svensktoppen: ”Man ska leva för varandra”, som fanns på listan i 25 veckor, varav tolv veckor som etta. 

61:a året med turné i Sverige

När bandet hade hållit på i 45 år avled Tommy Wener under en spelning i Västerbotten. Bandet hittade ersättaren Rolf Larsson som till och från ersatte Tommy under en sjukdomstid. 

Sedan 2013 är det originalmedlemmarna från 1957, med andra ord Jan Harg, Bertil Lindholm och Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist, som spelar och de känner att de vill ha det som var från början. 

I mars startade orkestern sitt 61:a år med turné tillsammans med Carl-Erik Thörn, 60- och 70-talets svensktoppskung, och Adorena Thörn, som tolkar Barbra Streisand tillsammans med Rockfolket-legenden Kalle Åmark. De besöker Valhall i Hultsfred tisdagen den 16 oktober. 

Carl-Erik firar i år 50 år som artist och kommer sjunga många av sina tidigare hits på Svensktoppen, bland annat ”Säg vackra små ord till mig” och ”Det finns ingen annan”. Artisten hamnade på Svensktoppen 15 gånger och var en av de mest återkommande sångarna på den fina listan och mest bokade artisterna i folkparkerna med köande arrangörer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt