Annons:

Snart tas första spadtaget för nya trygghetslägenheter

Vid äldreboendet Ekliden i Virserum kommer sju trygghetslägenheter börja byggas senare i höst. Foto: Ossian Mathiasson

Snart tas första spadtaget för nya trygghetslägenheter

Sju stycken trygghetslägenheter ska byggas vid äldreboendet Ekliden i Virserum. Det första spadtaget tas under hösten 2018.
– Vi får återkomma med exakt datum då inget är spikat, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

En omfattande förnyelse och utbyggnad är på gång på flera av äldreboendena i Hultsfreds kommun. 

På den senaste presskonferensen med socialnämnden gav ordföranden Per-Inge Pettersson och vice ordföranden Jonny Bengtsson vad som händer med de kommande byggnationerna i Virserum och Målilla. 
Det första som ska göras är att bygga sju nya trygghetslägenheter i nära anslutning till äldreboendet Ekliden i Virserum. 

– Det första spadtaget kommer tas i höst. Dessa trygghetslägenheter har en högre form av servicemöjligheter. De får möjlighet att äta maten och veta vad det finns för aktiviteter på Ekliden. Skulle man vara alldeles för trött en dag så kan man få den nylagade maten hem till lägenheten, säger Per-Inge Pettersson. 

Byggnation i Målilla under 2019

Det finns många intressenter till trygghetslägenheterna och kön är lång innan man har gått ut med någon information eller ens börjat byggandet vid äldreboendet. 

Vid Hemgården i Målilla kommer utbyggnaden gå från 27 till 50 platser och det är inte säkert när man kan börja bygga där. 

– Planen är att sätta spaden i marken nästa höst, säger Per-Inge Pettersson.

Sex nya trygghetslägenheter är planerade vid Lundagården i Mörlunda och det bygget kommer mellan arbetena i Virserum och Målilla. Man går från 20 platser till 26 i framtiden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt