Annons:

Festivaltröjor i nytryck – nu kan du skaffa hela samlingen

Stefan Ölvebring håller upp festivaltröjorna från 1986 och 2007 och snart har man möjlighet att komma över alla 24 nostalgiska t-shirts från Hultsfredsfestivalen om man saknar någon. Foto: Ossian Mathiasson

Festivaltröjor i nytryck – nu kan du skaffa hela samlingen

Saknar du någon t-shirt från de 24 åren med Hultsfredsfestivalen? Då kan du vara lugn. Stefan Ölvebring på Svenskt rockarkiv gör festivaltröjorna i nytryck igen.

Annons:

Hultsfredsfestivalen startade 1986 och blev Sveriges största musikfestival under många år. 

Efter 24 år på nacken gick Rockparty i konkurs och Hultsfredsfestivalen likaså.

För den som vill minnas tillbaka, återuppleva och grotta ner sig i festivalens historia har det gjorts en musikpromenad genom Hultsfred, som berättar om hur den lilla orten i norra Kalmar län, Hultsfred, kom att förknippas med musik. 

T-shirts säljs på lördag

Vid samtliga festivaler har det tryckts upp t-shirts och många har säkert hela samlingen med 24 t-shirts men långt ifrån alla. 

Stefan Ölvebring har kommit på idén att göra festivaltröjorna i nytryck med hjälp av Mediakompaniet som håller på och trycker t-shirts för samtliga festivalår. 

– Jag tror att folk blir nostalgiska och skulle tycka att det var kul att köpa t-shirten från till exempel 1996 och ha det som ett minne, säger Stefan Ölvebring.

I samband med Musik Non Stop på Metropol på lördag kommer några t-shirts finns till försäljning och resten är på gång.

– T-shirts från minst fyra år kan man köpa på lördag, bland annat från debutåret 1986. Inom en vecka ska vi ha alla tröjor hos oss, frågan är om de hinner fram till lördag. Jag tycker att det känns som att det finns ett intresse för det och när Svenskt rockarkiv flyttar till det nya biblioteket i Hultsfred om ett och ett halvt år blir det nog enklare att bara gå in och köpa en tröja, säger Ölvebring. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt