Annons:

Klart: Modul sätts upp vid förskola i Virserum

Evahagens förskola i Virserum är full med barn. Nu ska det placeras en modul med två avdelningar vid förskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Modul sätts upp vid förskola i Virserum

Kön är lång till förskolan i Virserum. I kväll fattade det nya kommunfullmäktige beslut om att sätta upp en modul i nära anslutning till Evahagens förskola i Virserum.

Annons:

Kön till förskolan i Virserum har ökat under 2017 och 2018 och antalet kommer inte att räcka till. 

Barn- och utbildningsnämnden kom med förslaget att kommunfullmäktige ska besluta om en utökning av antalet platser då man hyr en modul med två avdelningar som placeras vid Evahagens förskola i Virserum. 

Så sent som i mars 2017 öppnade den nya förskolan i Virserum och den har dessutom möjlighet att ta emot fler barn än den gamla. Men kön har ökat och antalet förskoleplatser räcker inte till trots att den är planerad för upp till 100 barn. 

Många barn står i kö

När Dagens Hultsfred skrev om situationen i september skulle förskolan vara full i början av oktober och då var det 47 barn i kö.

Vid dagens sammanträde i kommunfullmäktige tog samtliga ledamöter beslut om att en modul med två avdelningar ska placeras vid den befintliga förskolan. 

Den totala kostnaden för utökningen med en modul ligger på 4 420 000 kronor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt