Annons:

Prolympia bröt lektioner för skolgårdsgympa – ”Jättebra uppslutning”

Nova, Johanna och Emelie leder en dans under skolgårdsgympan på Prolympia i Virserum. Foto: Privat

Prolympia bröt lektioner för skolgårdsgympa – ”Jättebra uppslutning”

Under den här veckan har Prolympia i Virserum brutit undervisningen en gång varje dag. Istället har eleverna fått gå ut för att ha frivillig skolgårdsgympa.
– Det har varit jättebra uppslutning, säger Carin Närklin Andersson, som är lärare på skolan.

Annons:

Den här veckan är det friskvårdsvecka i Hultsfreds kommun. Det har även Prolympia i Virserum tagit fasta på.

– Prolympia står ju mycket för hälsa och idrott, det är vårt koncept. Den här veckan har vi gått lite all in med friskvård och fysisk aktivitet. Det är också ett bra sätt att stärka gemenskapen på skolan och bjuda lite på oss själva, säger Carin Närklin Andersson.

Utvärdera med eleverna

Under veckan har lektionerna brutits vid klockan 10.30 och istället har eleverna fått ge sig ut på skolgården i 10 till 15 minuter.

– Då har vi haft frivillig skolgårdsgympa för alla elever från förskoleklass till årskurs nio. Vi har kört olika koncept, det har varit mycket rörelse och dans. Det har som sagt varit frivilligt, men det är bra att få komma ut lite.

Om det blir någon fortsättning med skolgårdsgympa återstår att se.

– Nu ska vi utvärdera det här med eleverna. Det börjar ju bli kallare ute nu, men kanske att vi kan köra någon dag i veckan. Annars kanske det kan bli en större satsning till våren. Vi får se, säger Carin Närklin Andersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt