Annons:

  • UF-företag från Hultsfred prisades på Idénästet

    Godmorgon UF med Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner prisades på Idénästet i Västervik. Foto: Privat

  • UF-företag från Hultsfred prisades på Idénästet

    Sex UF-företag från Hultsfred fanns på plats för att imponera på juryn.

UF-företag från Hultsfred prisades på Idénästet

Godmorgon UF från Hultsfreds gymnasium var lyckosamma på Idénästet i Västervik. Deras produkt och presentation föll juryn i smaken och Tilda Föghner, Moa Nilsson och Wilma Nilsson fick en check på 1 000 kronor.

Annons:

Sex stycken UF-företag från Hultsfreds gymnasium var under onsdagen i Västervik för att vara med i Idénästet. Det är likt tv-programmet Draknästet där ungdomar får möjlighet att presentera sin affärsidé inför en jury. 

24 företag från Västervik, Hultsfred och Vimmerby samlades i Västerviks gymnasiums aula där fyra juryteam bland annat bedömde deras presentationer, affärsidéer och planer för framtiden. 

"Hade svar på alla frågor"

Vinnande affärsidé i varje jurygrupp (totalt fyra stycken) vann en prischeck på 1 000 kronor och i år kom ett av företagen från Hultsfreds gymnasium, nämligen Godmorgon UF. UF-företaget erbjuder en kokbok på ungefär 60 sidor med snabba och enkla frukostrecept som framför allt är riktade till personer som inte äter frukost men även till frukostälskare för att inspirera till nya och fräscha recept. 

– Vi var faktiskt väldigt nervösa innan vi skulle möta juryn men det släppte så fort vi kom in i rummet. Allt gick enligt planerna och efter vår presentation hade juryn en utfrågning på nio minuter. Det kändes som att vi hade svar på alla frågor, säger Tilda Föghner. 

Vad säger du om belöningen?

– Det blev en bekräftelse på att hårt arbete lönar sig. Vi är snart klara med produkten och nästa steg är att få den klar och därefter skicka den på tryck. Vi vet inte riktigt vad vi kommer använda pengarna till, säger Föghner. 

Läraren Britt Lindqvist var nöjd med vad de sex företagen från Hultsfred åstadkom på Idénästet. 

– Vi är nöjda och tycker att våra elever har gjort ett mycket bra arbete, säger Britt Lindqvist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt