Annons:

JUST NU: KEMISALEN SKA RENOVERAS FÖR MILJONBELOPP

Kemisalen på Hultsfreds gymnasium ska genomgå en omfattande ombyggnation under nästa sommar. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: KEMISALEN SKA RENOVERAS FÖR MILJONBELOPP

Kemisalen på Hultsfreds gymnasium är i behov av renovering. Nu har barn- och utbildningsnämnden beslutat att den ska renoveras för 1,6 miljoner kronor.

Annons:

Kemisalen har tagits upp som ett arbetsmiljöproblem vid gymnasiets arbetsmiljöronder och arbetsutskottet gav barn- och utbildningschefen Martin Snickars i uppdrag att undersöka vad en renovering av kemisalen skulle innebära för åtgärder och kostnader. 

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att godkänna en ombyggnation och inventarier till en ny kemisal på gymnasiet för en kostnad på 1,2 miljoner kronor, som tas från skolornas investeringsbudget. 

1,6 miljoner för renovering av kemisalen

Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) går in med totalt 400 000 kronor för att göra vissa energieffektiviseringar med att byta belysning och avlopp med mera. Det blir totalt 1,6 miljoner kronor som läggs på denna renovering på Hultsfreds gymnasium. 

– Kemisalen har inte rörts sedan bygganden kom upp men den har varit uppe för diskussion under flera års tid. Nu har vi tagit beslut om att lokalerna ska renoveras och det blir en hel ombyggnation förutom ytterväggar och tak, säger barn- och utbildningsnämnden Martin Snickars. 

När kommer ombyggnationen ske?

– Den kommer göras under sommaren, det kommer ta lång tid och kräver hela sommarlovet. Allt ska göras om och det kommer bli helt nya lokaler med ny utrustning, säger Snickars. 

Artikeln kan uppdateras under dagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt