Annons:

Hotellet utökar verksamhet med pizza: ”Stor efterfrågan”

Hotell Dacke i Virserum går in i en spännande satsning med att erbjuda pizza på kvällar och helger till lokalinvånarna och hotellgästerna. Foto: Privat

Hotellet utökar verksamhet med pizza: ”Stor efterfrågan”

Många hotellgäster och Virserumsbor har önskat sig att Hotell Dacke börjar erbjuda pizza. Nu kommer glädjebeskedet. I början av nästa år kan man börja äta pizza på hotellet.
– Vi har tagit det här hotellet steg för steg och nu tar vi nästa steg och utökar verksamheten med pizza, säger hotellägaren Jorma Isomettä.

Annons:

Sommaren 2017 blev Hotell Dacke i Virserum hotell och restaurang igen när Hultsfredsbördige Jorma Isomettä flyttade tillbaka till hemkommunen och köpte det konkursdrabbade hotellet efter att ha jobbat i den kungliga huvudstaden i flera år.

Nu har han varit ägare till den drygt 10 000 kvadratmeter stora byggnaden med hotell, restaurang och konferensdel i ett och ett halvt år. 

"Tagit hotellet steg för steg"

Den senaste nyheten på hotellet är att de utökar verksamheten med pizza. 

– Vi fortsätter med luncherna precis som vanligt. Pizzan blir ett komplement under kvällar och helger inledningsvis. Det är jag och min fru som kommer baka pizzorna under Göran Sundbergs ledning, säger Jorma Isomettä. 

Göran Sundberg är köksmästare på Hotell Dacke och har sedan tidigare gjort pizza på Målilla Hotell och Moliljan i Målilla. 

– Han har 40 års erfarenhet av pizzabakning. Han kommer ansvara för råvarorna och materialet och vara med i bakgrunden men vi tillagar pizzan på kvällar och helger, säger Jorma Isomettä.

Hur känns denna satsning?

– Det känns spännande och riktigt roligt. Vi har tagit det här hotellet steg för steg och nu tar vi nästa steg och utökar verksamheten med pizza. Det har visat sig att både hotellgäster och Virserumsbor efterfrågar pizzor. Vi ser det som en bra kombination och lämpar sig bra i vår verksamhet. 

"Efterfrågats ganska länge"

Utrustningen, som är inköpt från Målilla Hotell, är Sundbergs gamla pizzautrustning. 

– Man kan nästan säga att Målillapizzorna återuppstår på Hotell Dacke i Virserum, säger Isomettä. 

Under det senaste dygnet har Jorma Isomettä fått mycket positiv respons på sin Facebooksida där många ortsbor skickat lycka till-önskningar. 

– Det här med pizza har efterfrågats ganska länge. Jag köpte in utrustningen i oktober men vi har haft fullt upp med julbord den senaste tiden. Det är först efter jul och nyår som vi öppnar pizzan. Vi vill provbaka ett tag till innan vi sätter ett invigningsdatum för pizzan men det blir efter helgerna.

Lyckad julbordssäsong

Hotellet har precis avverkat en andra julbordssäsong med 642 gäster som serverades vid sammanlagt sju julbordstillfällen och Isomettä tycker att det går riktigt bra.

–  Efter att vi har varit verksamma i Virserum i 15 månader så ser vi att det är en växande verksamhet. Julbordssäsongen överskred alla våra förväntningar.

Vad har ni för planer under 2019?

– Vi hoppas kunna syssla mer med naturguidning framåt sommaren. I samverkan med kommunen så rustas vandringslederna upp i området och cykellederna genom OK Hjorten. Vi kommer också ha festkvällar med liveband under våren.

Precis som i fjol blir det nostalgiska fordonsträffar på parkeringen framför Hotell Dacke i Virserum. Det har premiär tisdagen den 30 april och kommer att fortsätta varje tisdag fram till september månad ut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt