Annons:

Efter 23 år som barnledare – hon gör sin sista julkrubba

Den levande julkrubban i Vena kyrka på julafton är populär. Det blir dock sista gången som barnledaren Ingela Gustafsson medverkar i julspelet.
– Jag känner att det får vara bra nu, säger hon till Dagens Hultsfred.

Annons:

Under flera år i rad har barnledaren Ingela Gustafsson arrangerat julkrubba i Vena kyrka tillsammans med dottern Maria Gustafsson. 

Det är i första hand barn från kyrkans barngrupp som deltar som aktörer i skådespelet, likaså en del föräldrar. Det bjuds även på en hel del musikunderhållning i form av Patricia Birgersson, Per Solberg och Melker Djurstedt med flera. 

Traditionsenligt spelas den levande julkrubban upp i Vena kyrka på julaftons förmiddag och årets julkrubba blir den sista som Ingela Gustafsson har ansvar för.

– Det är bland det roligaste som jag har gjort men jag började nytt jobb i oktober. Det är så lätt att säga att jag tar det för att det är kul men det tar mycket tid. Jag har jobbat inom kyrkans barnverksamhet i 23 år och ansvarat för julkrubban i tolv år. Nu får jag släppa det, annars blir det för mycket. Jag jobbar på en förskola i Hultsfred, säger Ingela Gustafsson.

"Kommer kännas"

Det var ett svårt och tufft beslut att fatta efter att ha jobbat inom kyrkans verksamhet i många, många år. 

– Eftersom jag har trivts så bra var det svårt men när man samtidigt tycker att det inte känns helt okej så är det bäst att man gör något annat och vidare. Det kommer kännas på julafton när jag håller ett tacktal, då bryter kanske tårarna ut.

Evenemanget i Vena kyrka är stort och de har aldrig problem att hitta barn, ungdomar och föräldrar som ställer upp. 

– Vi hade övning i tisdags och antalet deltagare var så bra att jag blev rörd. Det var ungefär 15 stycken vid övningen och det blir runt 25 personer som deltar på julafton, säger Gustafsson.

Tror på mycket folk

Vena kyrka tar in 700 elever personer och Gustafsson tror och hoppas på god uppslutning. 

– I fjol var det 500 personer, vilket är riktigt bra. Inte för att skryta men jag tror att det kan bli lite mer i år. Det har varit med så länge och det blir i vanlig ordning lättsam teater. 

Precis som vanligt bjuds det på någon överraskning innan julspelet startar i kyrkan. 

Julkrubbor på julafton arrangeras även i Mörlunda kyrka och Virserums kyrka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt