Annons:

Överklagande av satsning på närtrafik har avslagits

Ett lokalt företag överklagade Hultsfreds kommuns satsning på närtrafik i centrala Hultsfred men överklagan har avslagits. Foto: Ossian Mathiasson

Överklagande av satsning på närtrafik har avslagits

Ett lokalt företag i Hultsfreds kommun överklagade beslutet angående linjelagd närtrafik i Hultsfreds centralort. Förvaltningsrätten har avslagit överklagandet.

Annons:

Hultsfreds kommun beslutade i somras att ge klartecken för att starta en närtrafikslinga i Hultsfreds tätort vid tabellskiftet i augusti 2019. 

Bussen går två gånger om dagen, startar och slutar vid resecentrum och täcker ett stort område i Hultsfred. 

Beslutet stider inte mot lagen

Beslutet överklagades av ett lokalt företag, som anser att ett lokalt taxiföretag borde ha fått chansen eller fortsatt som det har varit.

Förvaltningsrätten kan endast pröva själva lagligheten i genomförandet och kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) har varit lugn hela vägen. Kommunen anser att överklagandet ska avslås och anför att landstinget har ensamt ansvar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Det är landstinget, genom KLT, som träffar avtal med de olika transportföretagen.  

Förvaltningsrätten anser att det överklagade beslutet inte strider mot lagen eller av annan anledning ska upphävas. Överklagandet har därmed avslagits. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt